Vaccin împotriva malariei, recomandat bebelușilor

98
Vaccin împotriva malariei, recomandat bebelușilor - vaccin-1437914252.jpg

Articole de la același autor

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a dat aviz favorabil pentru primul vaccin din lume ce oferă protecția parțială împotriva malariei. Reprezentanții EMA au recomandat folosirea vaccinului la bebelușii din Africa, aceștia având cel mai mare risc de infectare, boala fiind transmisă de țânțari.

RTS, cunoscut și ca Mosquirix, fabricat de grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline (GSK) în parteneriat cu PATH Malaria Vaccine Initiative, va fi primul vaccin uman comercializat sub licență împotriva acestei boli parazitare și ar putea preveni milioane de cazuri de malarie în țările în care va fi utilizat.

Mosquirix, finanțat parțial și de Fundația Bill & Melinda Gates, va fi analizat și de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care a promis că va publica un ghid de utilizare - ce va preciza regiunile lumii și momentul optim în care trebuie folosit noul vaccin - înainte de încheierea acestui an.

Malaria a ucis aproximativ 584.000 de persoane în anul 2013, iar majoritatea victimelor proveneau din Africa Subsahariană. Peste 80 la sută din totalul deceselor cauzat de malarie se produc în rândul copiilor cu vârste mai mici de cinci ani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6362 secunde