Mizerie în mai multe restaurante de pe litoral. Ce amenzi au dat inspectorii

199
Mizerie în mai multe restaurante de pe litoral. Ce amenzi au dat inspectorii - mizerii-1565299780.jpg

Articole de la același autor

Medicii sanitari-veterinari care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, pe litoral, au verificat, în doar o săptămână, aproape 300 de unități de alimentație publică, dar și depozite alimentare. Au luat la pas Năvodari, Mamaia, Eforie, Costinești și Mangalia și au aplicat amenzi uriașe.


Au fost verificate 190 de alimentație publică, patru pizzerii, două pensiuni, șase cantine, trei cofetării – patiserii, 19 laboratoare de cofetărie – patiserie, 55 de magazine alimentare, un supermarket, două tonete de înghețată, cinci depozite alimentare și o unitate de produse congelate.


"În urma acestor controale, au fost constatate situații în care produsele alimentare erau manipulate necorespunzător sau erau comercializate în spații neaprobate sanitar-veterinar. De asemenea, au fost depistate condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, dar și produse depozitate în condiții improprii, folosirea ambalajelor, ustensilelor, recipientelor și utilajelor în stare insalubră, precum și absența documentelor care descriu procedurile elaborate cu privire la principiile HACCP", a precizat directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, dr. Diana Cristescu.
Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, 33 de unități, respectiv 13 restaurante, cinci unități tip fast – food, patru unități tip bufet, trei magazine alimentare, două baruri, patru laboratoare cofetărie-patiserie, o tonetă de înghețată și o pizzerie, au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 275.200 de lei. 


TelVerde pentru sesizări
Vă reamintim că, Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, prin intermediul DSVSA Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival - 0786/577.007, unde se pot face sesizări, sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul call-center-ului ANSVSA, 0800/826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.  




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4718 secunde