Spitalele, arhipline de copii bolnavi. "Problema nu este de la apa mării"
86780
Articole de la același autor
Valul de căldură din ultimele zile a umplut de pacienți Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța, Pediatria, dar și secția de copii de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.
Cu afecțiuni cardiace, neurologice, probleme digestive sau alte boli, constănțenii s-au adresat cu sutele medicilor de la UPU. Situația este întâlnită, mai ales, la Pediatrie, unde zeci de părinți pot fi zăriți, zilnic, pe holuri, cu copilașii în brațe, plângând de durere și frică. Din păcate, cei mici ajung pe mâna medicilor cu febră mare, vărsături, deshidratați, vlăguiți de putere. De ce? Pentru că, de multe ori, părinții lor nu țin cont de niciun sfat și le dau copiilor orice de mâncare și îi țin în soare, pe plajă, cu orele, fără a-i proteja împotriva razelor solare în niciun fel.
Potrivit dr. Adriana Bălașa, medic pediatru, în ultimele zile s-au confruntat cu multe astfel de cazuri. Problema este că părinții reclamă că starea copiilor s-a deteriorat din cauza apei mării.
"Băiețelul nostru a început să se simtă rău imediat ce a ieșit din apă. Până atunci, nu a avut nimic. Ar trebui ca autoritățile sanitare să verifice mai des calitatea apei mării, pentru a preîntâmpina apariția problemelor de sănătate de orice fel", ne-a declarat Mioara C., o mămică supărată. Aproape de UPU am întâlnit un alt cuplu, care venea, în grabă, cu copilul în brațe.
"De aseară, copilul are febră 40 și nu reușim să i-o scădem. În plus, vomită și nu ne dăm seama din ce motiv. Ieri am fost la plajă câteva ore, dar nu ne-a trecut prin minte nicio secundă că de aici ni s-ar trage problemele", a subliniat Ovidiu P., tatăl unui băiat de cinci anișori. Ca ei, sunt și alții, care, zi de zi, ajung la spital. Totuși, niciunul nu recunoaște și că ignoră recomandările medicilor, potrivit cărora cei mici vomită din cauza mâncării de proastă calitate sau alterată de pe plajă.
"Copiii, în mod special, nu ar trebui să mănânce porumb pe plajă, hamsie sau alte alimente care se pot strica, stând la temperaturi înalte. Legat de apa mării, nu avem vreo confirmare de la Direcția de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) că nu ar fi în parametri normali", a subliniat dr. Bălașa.
În funcție de diagnostic, unele cazuri sunt trimise la Spitalul Clinic de Boli
Infecțioase, unde, numai în ultima săptămână au fost consultați în jur de 200 de micuți cu afecțiuni digestive, din care 98 au fost internați.
"Noi ne confruntăm, mereu, vara cu mulți pacienți, pentru că nu-i consultăm doar pe copiii constănțenilor, ci și pe cei ai turiștilor sosiți pe litoral", a explicat purtătorul de cuvânt al SCBI, dr. Ana Maria Iancu.
Pentru a calma spiritele, șeful DSPJ Constanța, Cristina Schipor, spune că inspectorii lor pun întotdeauna pe site-ul instituției cum au ieșit analizele privind calitatea apei mării.
"Nu este nicio problemă cu apa mării. Eu sunt convinsă că nu s-a îmbolnăvit nimeni de la apă, ci mai degrabă de la porumbul pe care părinții îl cumpără copiilor de pe plajă sau alte produse", a declarat ea.
Pe această cale, medicii fac apel la turiști, dar și la constănțeni să fie foarte atenți la alimentele pe care le consumă, întrucât multe dintre ele sunt mai periculoase în timpul verii, crescând astfel riscul apariției toxiinfecțiilor alimentare. Este vorba despre brânzeturi, creme de patiserie, ouă sau carne de pui preparată insuficient termic.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Joi, 01 August 2019
Luni, 29 Iulie 2019
Joi, 27 Iunie 2019
Miercuri, 19 Iunie 2019
Sâmbătă, 15 Iunie 2019
Vineri, 14 Iunie 2019
Joi, 13 Iunie 2019
Miercuri, 24 Iulie 2019
Miercuri, 19 Iunie 2019