Laborator de ultimă generație la Spitalul de Urgență Constanța

742

Articole de la același autor

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța și-a dotat în așa fel Laboratorul de Explorări Funcționale, încât acesta poate concura, la ora actuală, cu cele mai bune în acest sector din țară. În acest fel, pacienții se vor putea investiga, pe viitor, în cabinete dotate cu echipamente medicale de ultimă generație, unele unicat pe țară. Ca urmare, începând din acest moment, în cadrul laboratorului pot fi realizate investigații pentru diagnosticarea afecțiunilor vasculare, neurologice, digestive sau hepatice. Potrivit dr. Ghiulserin Nurla, medicul șef al laboratorului, pentru a putea trata corect pacienții, este nevoie și de un diagnostic corect, dar și de specialiști competenți care să interpreteze rezultatele. 


Aceasta a precizat că la laboratorul de explorări funcționale, specialiștii au fost nevoiți să lucreze, ani la rând, cu o aparatură care data din anii 1980/1982. De doi ani, însă, acesta a fost supus unui amplu proces de retehnologizare. 
La ora actuală, aparatura este ultraperformantă. "Deținem un EEG digital, cu 64 de canale, iar în plus, am achiziționat și soft-ul de video-EEG, un soft de polisomnografie. Totodată, am achiziționat și un EEG portabil pentru pacienții internați în alte secții, care nu pot fi deplasați, cât și pentru pacienții de la Terapie Intensivă, în comă sau în moarte cerebrală. Tot în cadrul cabinetului de explorări neurologice am achiziționat un elecromiograf, unic în Dobrogea. De asemenea, în ideea de a îmbunătăți explorările neurologice a fost organizat și un cabinet de explorări vasculare, care deține un Doppler vascular", a adăugat dr. Nurla. 


Precizăm că singurii specialiști din Dobrogea cu competență pe domeniul lor sunt dr. Adriana Stanca, singura cu competență în EEG, dr. Daniela Mușat, competență în electromiografie și dr. Ramazan Diler, chirurg cardiovascular, cu competență în ecografie vasculară. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2985 secunde