Spitalul Județean, asaltat de bolnavi, în mini-vacanța de Rusalii

333
Spitalul Județean, asaltat de bolnavi, în mini-vacanța de Rusalii - spitalul-1560882608.jpg

Articole de la același autor

În mini-vacanța de Rusalii, 1.790 de persoane au ajuns la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, pentru diferite probleme de sănătate. Potrivit reprezentanților unității sanitare, cei mai mulți dintre pacienții înregistrați la UPU au vârsta cuprinsă între 0 și 16 ani. 


Din punct de vedere al clasificării, din totalul celor 1.790 pacienți, 36 prezentau risc vital, având nevoie de resuscitare imediată. Alți 144 pacienți prezentau o situație cu risc major sau status mental alterat, fiind încadrați pe cod galben (critic). 


"Majoritatea, 1.466 pacienți, au fost consultați de medicii aflați de gardă pe codul verde (pacienți cu funcții vitale stabile). În afară de aceștia, au mai fost investigați alți 145 pacienți încadrați la codurile albastru (non-urgent) și alb (consult). Din cei 1.790 pacienți investigați, au rămas spitalizați numai 394. Cele mai multe internări au fost efectuate în secțiile Pediatrie (71), Obstetrică-Ginecologie I și II (57), Neurologie (29) și Cardiologie (24)", au precizat medicii constănțeni. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4184 secunde