Căldura acutizează problemele cardiacilor. Medicii, "sufocați" de pacienți

510
Căldura acutizează problemele cardiacilor. Medicii,

Articole de la același autor

Luna aceasta, sute de bolnavi de inimă au ajuns în spital. De ce? Pentru că programul în cabinetele de stat ori cele private ale cardiologilor este limitat, acestea fiind închise în week-end sau seara, iar căldura acutizează bolile cardiacilor.

Tocmai de aceea, cadrele medicale susțin că inima este suprasolicitată în timpul temperaturilor caniculare, cum a fost și ziua de ieri, iar bolnavii cu afecțiuni cardiovasculare trebuie să fie mai atenți la agravarea simptomelor cardiace, dar și la apariția semnelor de insolație, care se pot instala extrem de ușor, din cauza funcționării slabe a sistemelor fiziologice de răcire a organismului.

Acesta este și motivul pentru care specialiștii recomandă evitarea ieșirii din casă între orele 10.00 și 17.00, când temperaturile ating valori maxime. De menționat că bolnavii de inimă ar trebui să fie atenți și la temperaturile din locuințe, deseori ridicate, așa că dacă nu dispuneți de un aparat de aer condiționat sau ventilator, încercați să petreceți măcar câteva ore în spații răcoroase dotate cu aer condiționat. În același timp, se recomandă o îmbrăcăminte lejeră, în culori cât mai deschide, dușuri călduțe de câteva ori pe zi și o hidratare cât mai bună, cu apă, nu cu sucuri dulci sau băuturi alcoolice.

De ce mai este periculoasă vara pentru bolnavi? Pentru că acum soarele suprasolicită inima, acest lucru fiind fatal persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare. Astfel, prin expunerea la soare crește riscul de cardiopatie ischemică, insuficiență cardiacă și mai ales, hipertensiune arterială, întrucât cantitatea de oxigen este în limite reduse în momentul expunerii la temperaturi mari.

Din acest motiv, inima trebuie să depună mai mult efort pentru a pompa sângele. De asemenea, un alt factor negativ pentru inimă este și deshidratarea, care, pentru a compensa pierderile de apă trebuie să pompeze și mai mult sânge. Medicii spun că acești bolnavi nu trebuie să iasă afară din casă decât dimineața și seara, pentru că soarele poate duce la infarct miocardic.

În plus, în cazul celor care se știu că suferă de hipotensiune, aceste persoane pot ameți sau leșina. La fel de periculos este soarele și pentru persoanele cu anemie gravă, atunci când țesuturile nu sunt oxigenate suficient. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5167 secunde