Ședință cu surprize la CJC. Lista primăriilor care primesc bani, ținută la secret

1253
Ședință cu surprize la CJC. Lista primăriilor care primesc bani, ținută la secret - consiliuljudeteansedinta9-1563896938.jpg

Articole de la același autor

Consilierii județeni se reunesc, astăzi, în cadrul ședinței ordinare a lunii iulie. Întâlnirea va avea loc, de la ora 13.00, în sala "Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ-Consiliul Județean Constanța. Potrivit convocatorului, pe ordinea de zi se află 25 de proiecte de hotărâre ce urmează să treacă sau nu de votul aleșilor județeni. 


Unul dintre proiecte vizează exprimarea acordului referitor la constituirea județului Constanța ca parte civilă într-un dosar penal ce face referire la infracțiunea de furt. Mai exact, este vorba despre o speță în care reprezentanții CJC au sesizat polițiștii cu privire la lipsa unor bunuri mobile (indicatoare și stâlpi de ghidare) achiziționate în cadrul proiectului ce cuprindea reabilitarea și modernizarea de drumuri județene - tronson DJ 228. Lipsa acestor bunuri a fost constatată în cursul lunii decembrie 2015. În momentul de față, prejudiciul este indicat ca fiind 24.624,92 lei și reprezintă valoarea unor bunuri la momentul în care acestea au fost instalate. 


Un alt proiect ce urmează să fie votat privește modificarea structurii organizatorice a Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța. Tot în domeniul sănătății, aleșii vor discuta și proiectul privind înființarea unei gărzi la domiciliu în specialitatea Chirurgie OMF în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța. 
În ceea ce privește Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, consilierii vor vota proiectul privind aprobarea organigramei și a statului de funcții. 


Astfel, se propune păstrarea aceluiași număr de posturi - 72, din care 27 de posturi cu studii superioare și 45 posturi cu studii medii și generale, însă va avea unele modificări. Mai exact, postul de director științific se va transforma în director general adjunct, iar postul alocat funcției de administrator se va transforma în post de medic veterinar. 


Alte două proiecte fac referire la diverse evenimente sportive. Unul dintre ele vizează darea în folosință gratuită Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța a Sălii de expoziție (parter și etaj) din Pavilionul Expozițional Constanța, în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie 2019, pentru desfășurarea a celei de-a 41-a ediții a Campionatelor Mondiale de Skandenberg. Cel de-al doilea proiect privește darea în folosință gratuită Federației Române de Taekwon-do ITF a suprafeței de 500 mp pe parcarea laterală a Pavilionului Expozițional Constanța, în perioada 26 - 31 august 2019, pentru desfășurarea Stagiului Național. 


Și desemnarea unui reprezentant al Consiliului Județean Constanța în Consiliul de Administrație al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța se află în atenția aleșilor. Reamintim că această calitate a fost deținută de Violeta Pușcașu, însă, la data de 10 iulie, ea și-a dat demisia. 


Primarii așteaptă bani pentru investiții 
Pe ordinea de zi, se mai află proiecte ce fac referire la rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli și a listei obiectivelor de investiții ale județului Constanța pe anul 2019, a Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și a Programului de activități culturale pe anul 2019 de la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. 


În altă ordine de idei, ședința de astăzi este importantă pentru primarii din județ, care așteaptă să primească bani pentru diverse lucrări. 


În acest sens, se va vota proiectul privind repartizarea pe unități administrativ - teritoriale a sumelor defalcate din TVA pe anul 2019, pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale.
Totodată, așteaptă votul aleșilor și proiectul privind repartizarea pe unități administrativ - teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit în anul 2019 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare, pe care unitățile administrativ - teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale. 


Cu toate că era de interes general, până la închiderea ediției, reprezentanții CJC nu publicaseră lista cu primăriile din județ care vor primi bani, precum și sumele alocate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4113 secunde