ALDE, dezamăgit de decizia PSD. "Sondajele arată că Dăncilă nu are prima șansă"

242
ALDE, dezamăgit de decizia PSD.

Articole de la același autor

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a declarat, ieri, că formațiunea pe care o reprezintă îl va desemna aproape sigur pe președintele Călin Popescu-Tăriceanu drept candidat la alegerile prezidențiale. 


"Noi avem mâine o reuniune. E aproape sigur că îl vom desemna pe Călin Popescu-Tăriceanu candidatul nostru la Președinția României, așa cum rezultă din sondaje și din înțelegerile pe care, prealabil, le-am făcut cu PSD. Călin Popescu-Tăriceanu e singurul care poate coagula voturi din mai multe partide, din mai multe spectre ideologice și singurul care are șanse reale să îl învingă pe Iohannis", a spus Vosganian, la Antena 3. 


El a precizat că ALDE "a luat act cu dezamăgire" de decizia BPN al PSD de a o desemna pe Viorica Dăncilă candidat la prezidențiale. 


"Am sentimentul nedumeritor că PSD nu vrea să fie un actor important în această campanie pentru prezidențiale, s-ar putea ca PSD să aibă alte priorități, altele decât cele privind câștigarea fotoliului prezidențial. Mă surprinde că doamna Dăncilă vorbește de responsabilitate tocmai în momentul în care PSD și-a încălcat promisiunile pe care le-a făcut în cadrul coaliției privind procedura de desemnare a candidatului prezidențial. În mod firesc ar fi trebuit ca PSD să aibă propria opțiune, ALDE propria opțiune și ele să fie comparate în cadrul sondajelor. Niciun sondaj între doamna Dăncilă și domnul Tăriceanu nu consideră că doamna Dăncilă are prima șansă", a adăugat Varujan Vosganian. 


Acesta a mai spus că ALDE și-a pierdut încrederea în corectitudinea PSD și cere garanții suplimentare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3882 secunde