Mizeriile din restaurante. Inspectorii DSV au făcut ravagii pe litoral

471
2
Mizeriile din restaurante. Inspectorii DSV au făcut ravagii pe litoral - fotofondturisti-1441041189.jpg

Articole de la același autor

Zeci de tone de carne și pește stricate au fost confiscate de medicii veterinari, vara aceasta, din restaurantele, terasele, depozitele, supermarketurile din Constanța și de pe litoral. Direcția Sanitar Veterinară a tras linie și a analizat activitatea în cadrul Comandamentului estival 2015, iar cifrele nu sunt deloc îmbucurătoare. 


Au fost verificați, în total, 1.847 de operatori din industria alimentară. Controalele au vizat restaurante, pizzerii, unități tip fast-food, braserii, unități tip bufet, snack baruri, baruri, beach baruri, pensiuni, magazine alimentare, rulote fast food, laboratoare de cofetărie/patiserie, tonete înghețată, cantine, pescării, brutării, supermar-keturi, depozite alimentare, gelaterii, tabere școlare, din Năvodari, Mamaia și până la Eforie, Costinești și Mangalia. 


"În urma controalelor, au fost con-statate neconformități cu privire la manipularea, depozitarea, comercia-lizarea în condiții necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, neasigurarea trasabilității produselor ali-mentare, precum și comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spații neaprobate sau neigienizate sanitar veterinar. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate 200 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 201.400 de lei", explică dr. Geronimo Brănescu, di-rectorul executiv al DSVSA Constanța. 


Au fost confiscate și retrase de la vânzare peste 38.000 de kilograme de carne și produse din carne, peste 9.000 de kg de lapte și produse lactate, peste 10.000 de kg de pește și produse din pește. Valoarea acestora este în cuantum de 559.467 lei. 


"În perioada de desfășurare a Comandamentului Sezon Estival 2015, a fost un număr total de cinci suspiciuni de toxiinfecții alimentare, nefiind confirmate niciuna până în acest moment. Cetățenii pot sesiza orice abatere pe care o constată la dispeceratul Call Center, la numărul 0800/826.787 și la numărul de telefon 0769/054.207, pus la dispoziție de DSVSA Constanța", a mai spus șeful DSVSA.


Comentează știrea

Vasile
25 septembrie 2015
Oferta atragatoare

Urgent! Bani acum! Real! Trebuie doar sa faci pasul de a te convinge ca aceasta oferta este serioasa si reala! Si te vei convinge extrem de repede! E bine sa profiti neaparat de aceasta sansa! Metoda de lucru este foarte simpla si accesibila pentru toti! Cere detalii mai multe cu mentiunea "INFO" la adresa mea de email: [email protected]

costica
15 iulie 2016
opinie

Tocmai ai făcut o mare descoperire!Faci bani la domiciliu!Oportunitate foarte serioasă!Primești instrucțiuni complete!Totul este fără riscuri!Profită și tu acum! info:[email protected]

Articole pe aceeași temă

Luni, 31 August 2015
Stire din Cultură-Educație : Șuie Paparude,  în Vama Veche
Luni, 31 August 2015
Stire din Cultură-Educație : DJ Eftimie, în Mamaia
Pagina a fost generata in 1.271 secunde