Moderna va cere aprobarea vaccinului său anti-COVID pentru copii între șase luni și șase ani

191
Moderna va cere aprobarea vaccinului său anti-COVID pentru copii între șase luni și șase ani - moderna-1648055299.jpg

Articole de la același autor

Compania farmaceutică americană Moderna a declarat miercuri că va solicita aprobarea utilizării vaccinului său împotriva COVID-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între şase luni şi şase ani, după ce studiile clinice au arătat că vaccinul său este sigur şi a produs un răspuns puternic imunitar la această grupă de vârstă, relatează AFP.

Două doze a 25 de micrograme administrate copiilor din această grupă de vârstă au generat niveluri de anticorpi similare cu nivelurile atinse în urma administrării a două doze de 100 de micrograme la tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani.

Potrivit Agerpres pe baza acestor date, Moderna a declarat că va depune cereri de autorizare la Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA), Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi la alte autorităţi de reglementare în săptămânile următoare.

Rezultatele "sunt o veste bună pentru părinţii copiilor cu vârsta sub şase ani", a declarat directorul general al Moderna, Stephane Bancel, într-un comunicat. "Acum avem date clinice despre performanţa vaccinului nostru la copiii de şase luni până la adulţii mai în vârstă", a mai spus el.

Eficacitatea vaccinului la copiii cu vârsta cuprinsă între şase luni şi doi ani a fost de 43,7% şi de 37,5% la cei cu vârsta cuprinsă între doi şi şase ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.831 secunde