Moș Crăciun a ajuns la micii ecologiști de la Școala 2 Mai

156
1
Moș Crăciun a ajuns la micii ecologiști de la Școala 2 Mai - moscraciunaajuns1-1387392109.jpg

Articole de la același autor

Zilele trecute, Moș Crăciun a făcut o vizită grupului de copii de la Școala gimnazială din localitatea 2 Mai, ce activează în cadrul clu-bului ecologist Junior Ranger. Reprezentanții custodelui Rezervației Marine Vama Veche - 2 Mai au sărbătorit împreună cu micii ecologiști apropierea Crăciunului și a Noului An.

Institutul Național de Cercetare Marină "Grigore Antipa" Constanța (INCDM) asigură, de la sfârșitul anului 2011, custodia Rezervației Marine "Acvatoriul litoral marin Vama Veche - 2 Mai" (care este și sit Natura 2000 - ROSCI0269). INCDM a mai exercitat atribuțiile de custode și în perioada 2004 - 2009.

"Încheierea unui parteneriat cu Primăria comunei Limanu, cu Asociația pentru păstrarea tradițiilor intercomunitare în 2 Mai și Vama Veche, precum și cu Agenția pentru Protecția Mediului Constanța este garanția exercitării unui management durabil în rezervație, în folosul capitalului natural, dar și al comunităților locale din zonă", precizează directorul ICNDM, dr. ing. Simion Nicolaev.

Copiii sunt un grup-țintă distinct în educația ecologică pe care custodele încearcă să o promoveze în zonă. La 5 iunie 2007, la inițiativa INCDM, s-a înființat la Școala gimnazială din 2 Mai, Clubul Junior Ranger, alcătuit din 20 elevi cu vârste de până la 14 ani, pentru acțiuni de educație și conștientizare. Elevii sunt legitimați de către custode, instruiți și echipați corespunzător pentru acțiuni de patrulare în zona plajei. Ei au fost atrași, încă de la constituirea grupului, în acțiunile de conștientizare a turiștilor privind importanța rezervației.

Tot Școala din 2 Mai găzduiește, din anul 2007, un Centru de informare al rezervației, care a funcționat, prin grija cadrelor didactice și a elevilor, și în perioada în care rezervația nu a mai avut custode.

Pe lângă darurile primite de la Moș Crăciun, membrii Junior Ranger Club au primit și o Diplomă de Excelență pentru contribuția lor în exercitarea custodiei Rezervației Marine Vama Veche - 2 Mai și au fost felicitați pentru participarea cu succes la Ziua Internațională a Mării Negre (31 octombrie 2013), organizată în cadrul Celei de-a patra Conferințe Bianuale a Mării Negre. 

Comentează știrea

gabriela
19 decembrie 2013
Moș Craciun

SA TRAİASCA MOȘ CRACİUN

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3199 secunde