"Olimpiada Deșeurilor" îi învață pe elevii constănțeni să recicleze

136

Articole de la același autor

Organizată de Gremlin, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, Comisariatului Județean Constanța al Gărzii Naționale de Mediu și al Primăriei Municipiului Constanța, campania "Olimpiada Deșeurilor" s-a desfășurat în perioada 14 mai - 14 iunie, oferindu-le claselor înscrise ocazia să colecteze selectiv și să fie premiate. 

Aflată la cea de-a treia ediție, campania de conștientizare se adresează elevilor din ciclul primar și gimnazial din județul Constanța. Numai în 2012, 4.019 elevi din 144 de clase aparținând unui număr de 25 de școli din județul Constanța s-au implicat în cadrul campaniei, reușind să colecteze selectiv o cantitate totală de 35.178 kg deșeuri. 

Până la sfârșitul săptămânii, echipele Gremlin vor ajunge în cele 29 de școli din județul Constanța, înscrise la cea de-a treia ediție a campaniei "Olimpiada Deșeurilor", pentru a prelua cantitățile de deșeuri reciclabile și pentru a le oferi premii instant tuturor elevilor ce au colectat selectiv. 

"Rezultatele obținute până în prezent la școlile de unde au fost realizate colectările denotă o implicare semnificativă a celor peste 5.000 de elevi din cele 218 clase participante și ne determină să depunem toate eforturile pentru continuarea acțiunilor de acest tip", a declarat Aurora Olescu, administratorul companiei Gremlin. 

Campania "Olimpiada Deeurilor" reprezintă o oportunitate pentru elevii din clasele I-VIII din județul Constanța de a își însuși bunele practici în vederea reciclării, precum și de a câștiga premiile oferite de organizatori. 

În cadrul ediției de anul acesta, clasele înscrise în campanie au trebuit să colecteze o cantitate totală de minimum 70 kilograme de deșeuri pentru cele cinci categorii de deșeuri ce fac obiectul campaniei: hârtie, PET, doze, baterii și deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE). 

Pe data de 20 iunie, în cadrul unui spectacol, vor fi decernate trofeele "Hârtiuța Drăguța", "PETa Circumspecta", "DOZAta Coafata", "Calculatorașul cel voinic", "BATi cel viteaz" și "Trofeul Olimpiada Deșeurilor 2013" claselor ce vor colecta cele mai mari cantități pentru fiecare categorie de deșeuri în parte. 

Vizită la fabrica de hârtie Comceh din Călărași, la fabrica de doze Can Pack, sediul Gremlin, la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, la Muzeul "Delta Dunării" Tulcea sau o tabără la munte pentru toată clasa sunt doar o parte din premiile pe care clasele câștigătoare le vor primi din partea organizatorilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3019 secunde