Muflonul, oaia sălbatică asemănătoare berbecului, la Microrezervația din cadrul CMSN Constanța

324
Muflonul, oaia sălbatică asemănătoare berbecului, la Microrezervația din cadrul CMSN Constanța - muflon-1678814628.jpg

Articole recomandate

Mult așteptata primăvară a sosit, la pachet cu temperaturi destul de ridicate pentru această perioadă, astfel, cea mai vizitată instituție, indiferent de vremea de afară- Complexul Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) Constanța- este vizitată și mai mult în această perioadă.

Secțiile Complexului Muzeal de Științe ale Naturii sunt luate cu asalt de vizitatori. Fie că vorbim despre Dellfinariu, Planetariu, Acvariu sau de Microrezervație, constănțenii, dar și turiștii care aleg să viziteze CMSN se bucură de paleta largă de servicii. Datorită temperaturilor de afară, Microrezervația este alegerea perfectă.

Așa că, trebuie să știți că la Microrezervație, în afară de plimbările relaxante veți vedea și veți deprinde informații despre animăluțele și păsările din cadrul acesteia. Spre exemplu aici veți întâlnii muflonii, ce este foarte asemănător cu berbecul.
Mai este numit și oaie sălbatică europeană (Ovis ammon musimon, Pallas, 1811), deoarece este strămoșul oii domestice. Are lungimea corpului de 1,1-1,3 m, coada de 3–6 cm și înălțimea la greabăn de 60–80 cm. Greutatea poate atinge 50 kg. Poate face salturi de 2 metri înălțime și 3–4 m lungime.

Aspectul general al muflonului este asemănător cu al berbecului. Mai ales masculul are coarne inelate, puternice și răsucite. Acestea cresc în spirală odată cu vârsta animalului, putând ajunge la 90 cm. Femelele poartă uneori și ele coarne, mai mici, de până la 10–12 cm. Copita este la fel cu cea a oii domestice.
Muflonul a trăit în România în trecut, dispărând într-o perioadă nedeterminată precis din Evul mediu. În secolul XX a fost reintrodus, după mai multe încercări de aclimatizare, în Dobrogea, centrul Munteniei, județul Argeș, județul Alba.
Program Microrezervație și Păsări Exotice:

Luni – Duminică: 9.30 – 16.00

Ultimul bilet se vinde la: 15.30

Tarife Microrezervație și Păsări Exotice până la 30.04.2023:

Tarif Adulți – 8 lei

Elevi/Studenți – 2 lei

Abonament Dendrologic Micro – 320 de lei/an

Copii până la 7 ani – gratuit





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4058 secunde