MURIM CU ZILE ÎN SPITALE! România, din nou pe primul loc la rata infecțiilor intraspitalicești

168
MURIM CU ZILE ÎN SPITALE! România, din nou pe primul loc la rata infecțiilor intraspitalicești - infectii30726700-1517412225.jpg

Articole recomandate

România ocupă deja, pentru al doilea an consecutiv, ultimul loc în Indexul European al Consumatorului de Sănătate, cu un sistem medical mai slab decât Bulgaria, Albania și chiar țări din fosta Iugoslavie, precum Macedonia sau Muntenegru.


Țara noastră ocupă ultimul loc sau unul dintre ultimele locuri la majoritatea indicatorilor importanți luați în calcul pentru realizarea clasamentului: drepturile și informarea paciețtilor, accesibilitatea (timpii de așteptare pentru tratament), rezultatele tratamentelor, gama de servicii oferite și extinderea lor, prevenția și farmaceuticele. 


De asemenea, România este pe primul loc în clasament la rata infecțiilor intraspitalicești rezistente la tratament, la mortalitatea infantilă și pe primele locuri la mortalitatea din cauza cancerului și a bolilor cardiovasculare.


În ceea ce privește cheltuielile cu sănătatea pe cap de locuitor, România se află tot la coada clasamentului, în urma sa aflându-se doar Letonia, Muntenegru, Macedonia și Albania.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6231 secunde