Ne îndreptăm spre o criză economică mai rea decât cea din anul 2008, avertizează OMC

442
Ne îndreptăm spre o criză economică mai rea decât cea din anul 2008, avertizează OMC - ad00ndamagfzad1hyjqyndfkztq2zwfl-1585239796.jpg

Articole recomandate



Directorul general al Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), Roberto Azevedo, a avertizat joi că din cauza pandemiei de coronavirus lumea se îndreaptă către o criză economică mai rea decât cea din anul 2008, pentru care trebuie să se pregătească printr-o colaborare internațională și piețe deschise, întrucât "nicio țară nu este autosuficientă", informează agerpres.ro.


"Proiecțiile cele mai recente prezic o recesiune însoțită de o pierdere de locuri de muncă mai severă decât cea din timpul crizei financiare din urmă cu 12 ani", a semnalat Azevedo într-un mesaj video înregistrat acasă, unde lucrează ca urmare a pandemiei, existând cazuri de coronavirus și printre angajații OMC.


"COVID-19 amenință viețile a milioane de oameni în lume și, cu toate că este în primul rând o criză sanitară, pandemia va avea un impact inevitabil asupra economiei, comerțului, locurilor de muncă și bunăstării", subliniază Roberto Azevedo.


El consideră de asemenea că odată cu stimulentele fiscale și monetare adoptate de guverne pentru a susține economiile în fața recesiunii este nevoie și de "un răspuns global pentru o pandemie globală".


"Nicio țară nu este autosuficientă, oricât de puternică sau avansată ar fi ea", a insistat directorul general al OMC, sugerând astfel că piețele internaționale trebuie să rămână deschise în perioadele dificile.


Comerțul "este cel care permite o producție eficientă și aprovizionarea cu bunuri și servicii de bază, precum echipamentele medicale, alimentele și sursele de energie", argumentează Roberto Azevedo, după ce numeroase țări au redus sau interzis exportul de echipamente medicale de teama unei penurii a acestora pentru propriile sisteme sanitare.


În opinia sa, "atunci când criza sanitară va începe să intre în remisie, comerțul le va permite statelor să se ajute reciproc, dar ''istoria nu ne va uita și nu ne va ierta dacă eșuăm să-i ajutăm pe cei care au cel mai mult nevoie, indiferent unde ar fi".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4767 secunde