Ne topim de căldură! Cod galben de caniculă, astăzi și mâine, la Constanța

252
Ne topim de căldură! Cod galben de caniculă, astăzi și mâine,  la Constanța - vreme-1466608818.jpg
Valul de aer fierbinte venit din Africa a ajuns deasupra țării noastre și temperaturile au crescut amețitor în ultimele zile. Meteorologii au emis încă de ieri cod galben de caniculă pentru tot sudul și estul țării, inclusiv județul Constanța.

Până vineri, inclusiv, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei, în jumătate sudică a Olteniei și a Moldovei și pe arii restrânse în celelalte regiuni, vremea va fi caniculară. Se vor înregistra temperaturi maxime frecvent în jur de 35 de grade, iar în cursul zilei de miercuri, 22 iunie, vor fi și valori de 36, 37 de grade. Nopțile vor fi tropicale, cu minime ce nu vor scădea sub 20 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele de temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. De asemenea, îndeosebi în zonele montane, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și mai ales în timpul după-amiezii vor fi averse posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

Astăzi, la Constanța, cerul este mai mult senin și vântul doar suflă slab, dinspre nord-est. Maxima termică va atinge 31 de grade Celsius. La noapte, va fi neobișnuit de cald. Termometrele vor indica minimum 22 de grade.

De vineri începe să se mai răcorească și vom avea între 21 și 28 de grade. Sâmbătă și duminică se mențin aceleași valori, însă de luni va fi din nou foarte cald, cu temperaturi ce vor depăși frecvent 30, 31 de grade. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5814 secunde