Nelu Tătaru: Așteptăm pentru octombrie-decembrie un al doilea val de coronavirus

207
Nelu Tătaru: Așteptăm pentru octombrie-decembrie un al doilea val de coronavirus - ministrulsanatatiinelutataru1280-1588431643.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, la Iași, că se așteaptă că în lunile octombrie-decembrie să fie un al doilea val al pandemiei de coronavirus, informează agerpres.ro.


"Așteptăm pentru octombrie-decembrie un al doilea val, dar ține foarte mult de cum trecem acest val. Suntem în trei zile care altădată erau o minivacanță, suntem după două luni în care toată lumea percepe o zi frumoasă ca o răbdare pusă la încercare, dar trebuie să înțeleagă că răbdarea fiecăruia dintre ei este tocmai pentru ei. Un moment al Sărbătorilor Pascale gestionat bine, un moment al perioadei 1-3 mai gestionat bine va însemna și o speranță la relaxare și o speranță la celelalte valuri de mult mai mică amploare", a spus ministrul Sănătății.


El a subliniat că suntem încă pe panta ascendentă a curbei și că, deocamdată, nu ne putem gândi la relaxare.


"Nu mă gândesc la relaxare. Putem spera la relaxare până la data de 15 mai. Suntem pe panta ascendentă a curbei, avem încă cazuri noi, avem încă focare noi, avem decese, persoane în terapie intensivă, persoane pe ventilator, pe suport cardiovascular. Mă repet, izolare voluntară, distanțare socială. Va veni și momentul când veți vedea momentul de scădere continuă a numărului de cazuri, a cazurilor din Terapie Intensivă, de scădere a prezenței la UPU, atunci putem vorbi și de o relaxare", a spus ministrul Nelu Tătaru.


Întrebat fiind despre românii care ar putea veni în țară după data de 15 mai, ministrul Sănătății a răspuns că aceștia vor intra, ca și până acum, în carantină.


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, s-a aflat sâmbătă la Iași, unde a vizitat Spitalul de Neurochirurgie, Maternitatea "Elena Doamna", Maternitatea "Cuza Vodă", Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Boli Infecțioase. Anterior vizitei de la Iași, ministrul a efectuat o vizită și la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3258 secunde