Nereguli depistate de Garda de Mediu la cariere, stații de betoane și stații de asfalt

281
Garda Națională de Mediu a desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, un control tematic la cariere,  balastiere, stații sortare - concasare, stații betoane, stații de asfalt. Comisariatele județene ale Gărzii Naționale de Mediu au desfășurat acțiuni zilnice de control, luând măsuri și aplicând sancțiuni acolo unde s-au constatat încălcări ale legislației de mediu. Astfel, în perioada menționată au fost realizate 772 controale.Au fost depistate firme care funcționau fără autorizație de mediu sau permis de exploatare, desfășurau activități de extracție a pietrișului și nisipului în perimetru neautorizat și degradau terenuri agricole sau pășuni din vecinătatea stației de sortare-spălare, depozitând nămol cu nisip, deșeuri din plastic și deșeuri provenite din demolări de construcții.

În urma acestor constatări  s-au aplicat 68 de sancțiuni din care 42 au fost amenzi al căror cuantum total este de 584.000 lei. De asemenea, a fost suspendată activitatea a patru agenți economici până la obținerea actelor de reglementare.

Controlul a fost dispus de Comisarul General al Gărzii Naționale de Mediu, Ovidiu Constantin Dăescu, și survine în urma problemelor constatate în controalele realizate anterior și nefinalizate cu măsuri și sancțiuni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6109 secunde