Nicolae Ciucă, despre creșterea pragului de neimpozitare la pensii

171
Nicolae Ciucă, despre creșterea pragului de neimpozitare la pensii - nicolaeciucasursafotostiripesurs-1659007301.jpg
Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, referitor la creșterea pragului de neimpozitare al pensiilor, că subiectul a fost discutat în coaliție și rămâne în discuție, însă o decizie finală nu a fost luată. „Trebuie să finalizăm rectificarea bugetară”, a subliniat premierul.


„Subiectul a fost discutat și rămâne în discuție. În acest moment, nu pot spune dacă că îl susține sau nu, pentru că și PNL a avut această abordare în momentul în care conducerea ministerului era asigurat de către un membru PNL. Ceea ce vă pot spune este că trebuie să finalizăm rectificarea bugetară, trebuie să vedem care sunt resursele, trebuie să vedem care sunt evoluțiile și trebuie să fim cât se poate de atenți la modul în care cheltuim banii de la bugetul de stat”, a spus premierul.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, anunță că experții de la Finanțe și cei de la Ministerul Muncii analizează creșterea pragului de neimpozitare a pensiilor. În prezent, pensiile de până la 2000 de lei sunt scutite de impozit. Potrivit unor surse guvernamentale, pragul ar putea fi ridicat la 3000 de lei. Coaliția urmează să ia în discuție aceasta propunere în următoarele săptămâni.


Pagina a fost generata in 0.5185 secunde