Prim-ministrul Nicolae Ciucă a cerut înfiinţarea unei celule de criză privind efectele caniculei

160
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a cerut înfiinţarea unei celule de criză privind efectele caniculei - premierulciuca-1658332673.jpg
Premierul Nicolae Ciucă a solicitat Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă înfiinţarea unei celule de criză care să monitorizeze, începând de joi, efectele produse de temperaturile foarte ridicate aşteptate în perioada următoare.

„Am discutat cu reprezentantul Institutului Naţional de Meteorologie şi Hidrologie şi prognozele pentru perioada imediat următoare evidenţiază temperaturi foarte ridicate, motiv pentru care am să dau sarcină Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă ca, la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, să funcţioneze, începând de mâine, o celulă de criză care va fi destinată pentru monitorizarea efectelor produse de temperaturile foarte ridicate", a declarat Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri.


„Astăzi vom avea o întâlnire a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, comitet care va întocmi o decizie prin care se va transmite către toate Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi, desigur, toate instituţiile guvernamentale un pachet de măsuri care vizează atât monitorizarea, cât şi măsuri de prevenire a efectelor produse de temperaturile ridicate", a explicat prim-ministrul.


Şeful Executivului a precizat că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă va coordona activitatea la nivel naţional şi, împreună cu ministerele de linie, vor fi luate şi măsuri de informare a populaţiei.


„Vom lua măsuri de coordonare cu organizaţiile neguvernamentale şi cele de voluntari pentru identificarea persoanelor vulnerabile şi stabilirea de măsuri pentru sprijinul acestora. Pe linia Ministerului Sănătăţii, vă rog să avem un pachet de informaţii astfel încât cetăţenii să poată să aibă cunoştinţă despre efecte şi, desigur, punctele de ajutor care vor fi instalate ca urmare a deciziei de la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi, desigur, ca urmare a deciziilor care vor fi luate la nivelul autorităţilor locale. De asemenea, la nivelul Guvernului, va exista o platformă de informare cu toate aceste date şi informaţii, de asemenea elementele de prognoză, astfel încât să putem să avem toate măsurile de prevenire luate şi, desigur, toate echipamentele operative pentru a putea să intervenim în caz de nevoie", a menţionat Ciucă.


El a completat că, în urma unei discuţii pe care a avut-o miercuri dimineaţă cu şeful DSU, măsurile avute în vedere sunt în pregătire. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2657 secunde