CFR şi-a pregătit corespunzător trenurile, pentru perioada de caniculă

283
CFR şi-a pregătit corespunzător trenurile, pentru perioada de caniculă - trenuri-1658319215.jpg

Articole de la același autor

Pentru că ne confruntăm cu temperaturi caniculare, iar disconfortul termic este accentuat în această perioadă, CFR Călători face eforturi pentru menținerea în circulație a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalații de climatizare. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic - funcțional înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs. Pot apărea situații în care, din cauza temperaturilor exterioare crescute de peste 35 - 38 de grade, care la nivelul şinei şi a cutiei vagonului pot însemna și peste 50 de grade Celsius sau a deschiderii geamurilor în parcurs, instalaţiile de climatizare să funcționeaze fără a mai asigura răcirea în parametri normali.

Pentru menținerea în funcțiune a instalațiilor de climatizare au fost dispuse măsuri suplimentare de mentenanță climă în reviziile de vagoane care formează garniturile de tren, precum și însoțirea cu electricieni de vagoane în anumite intervale orare, atunci când sunt situații de caniculă.

În condițiile utilizării întregului parc de material rulant tehnic disponibil, în special pe rutele ce înregistrează cele mai mari solicitări de trafic, pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport și în vederea adaptării cât mai bine capacitatea de transport la numărul de locuri solicitat, CFR Călători recomandă pasagerilor să își planifice din timp călătoria, să utilizeze toate trenurile puse la dispoziție în graficul unei zile de circulație și să își procure din timp legitimaţiile de călătorie, folosind toate canalele disponibile în acest sens. Totodată, CFR Călători recomandă pasagerilor să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj,

să aibă medicația necesară în caz de nevoie, să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5986 secunde