Cupola de foc cuprinde România! Unde lovește caniculă extremă

282
Cupola de foc cuprinde România! Unde lovește caniculă extremă - canicula-1658051376.jpg

Articole de la același autor

Căldura devine din ce în ce mai sufocantă, iar mercurul din termometre urcă. Ce ne așteaptă în zilele următoare, aflăm de la Gabriela Băncilă, director de meteorologie operațională în cadrul ANM, potrivit Realitatea.net


"Pe parcursul zilei de astăzi, temperaturile nu vor mai fi atât de ridicate. Doar în extremitatea de sud a țării este posibil să înregistrăm la orele amiezii valori termice la pragul caniculei, pentru ca în următoarele două zile - primele două zile de la începutul săptămânii viitoare - să vină cu temperaturi apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu dimineți am putea spune chiar răcoroase dacă este să ne gândim la faptul că în Transilvania, în estul Transilvaniei, valorile termice vor coborî în orele dimineții chiar spre 2,3-4 grade.

Mâine, la amiază, valori termice cam între 23 și 31 de grade la nivelul întregii țări, iar marți după-maiază, temperaturi între 24 și 32-33 de grade", a afirmat, duminică, Gabriela Băncilă, director meteorologie operațională ANM.


În ceea ce privește situația legată de valul de căldură care domină în aceste zile Europa, meteorologul spune că se va resimți și în țara noastră începând de miercuri, "când există posibilitatea ca acesta să se extindă și să se intensifice". Acest fapt va duce la temperaturi la umbră, în mod frecvent, de 36, 37, 38 de grade.

"Sunt posibile și valori de peste 38 de grade, iar nopțile vor deveni din ce în ce mai calde", a mai spus Gabriela Băncilă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3212 secunde