Nicolae Ciucă: "România rămâne unul dintre cei mai activi susţinători ai Ucrainei"

91
Nicolae Ciucă:
România rămâne unul dintre cei mai activi susţinători ai parcursului european al Ucrainei, a spus premierul Nicolae Ciucă, într-un mesaj video transmis la cea de-a 22-a ediţie a formatului Parliamentary Intelligence-Security Forum, care are loc la Palatul Parlamentului.


„România rămâne unul dintre cei mai activi susţinători ai parcursului european al Ucrainei. Recunoaşterea recentă a statutului de candidat la aderarea la UE, alături de Republica Moldova, este un semn concret de speranţă pentru cei care şi-au asumat opţiunea bazată pe libertate şi valori democratice”, a spus premierul, potrivit Agerpres.


El a arătat, totodată, că România şi-a intensificat eforturile pentru a ajuta Ucraina să-şi exporte cerealele.

„Ne-am intensificat eforturile pentru a ajuta Ucraina să îşi exporte cerealele, reuşind să dublăm cu succes cantităţile. Şi continuăm să ne mobilizăm pe drumurile, căile ferate şi porturile noastre la Dunăre şi la Marea Neagră, acordând prioritate fluxurilor dinspre Ucraina sau prin Republica Moldova”, a spus Ciucă.

El a amintit că, de la începutul războiului din Ucraina, pe 24 februarie, peste 1.400.000 de ucraineni au intrat în România, iar peste 100.000 au decis să rămână în ţara noastră.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4848 secunde