Emiratele Arabe Unite sunt interesate să investească în molurile 3 și 4 din portul Constanța

471
Emiratele Arabe Unite sunt interesate să investească în molurile 3 și 4 din portul Constanța - emiratelearabeunitesuntinteresat-1656259230.jpg

Articole de la același autor

În cadrul vizitei de lucru din Emiratele Arabe Unite efectuate de delegația guvernamentală a României, condusă de premierul Nicolae-Ionel Ciucă, în perioada 20 - 21 iunie 2022, una dintre principalele teme de discuție a fost dezvoltarea infrastructurii maritime și a colaborării dintre cele două țări, în domeniul transportului.

Cu acest prilej, reprezentanții Ministerul Transporturilor și Infrastructurii au semnat un memorandum de înțelegere cu compania guvernamentală Ports Customs and Free Zone Corporation din Dubai.

„Astfel, dorim să continuăm și să întărim relațiile de colaborare deja existente între companiile din statele noastre. În prezent, compania emirateză DP World are un parteneriat cu portul Constanța, pe care dorim să îl dezvoltăm pe toate modurile de transport. Operațiunile acestei importante companii de logistică din Emiratele Arabe Unite au deja tradiție în portul românesc de la Marea Neagră și au sprijinul autorităților române pentru proiectele destinate dezvoltării sectorului de logistică și de transport. Am subliniat că portul Constanța, situat la intersecția rutelor care leagă Europa de Asia Centrală, sud-estul Mării Mediterane și Orientul Îndepărtat, oferă o serie de avantaje logistice importante pentru investitori: adâncimi naturale mari, proximitatea Canalului Dunăre - Marea Neagră și a sectorului fluvio-maritim, conexiuni de transport multimodale”, a scris ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

„În cadrul întâlnirii de la Abu Dhabi, reprezentanții acestui grup au transmis că vor să dezvolte proiecte în zona molurilor 3 și 4 din portul Constanța. Am stabilit să înființăm un grup comun de lucru care să discute despre încheierea unui memorandum de înțelegere între portul Constanța și AD Ports Group.

I-am invitat pe reprezentanții AD Ports Group să viziteze portul Constanța pentru a stabili termenii colaborării, inclusiv în contextul interesului manifestat de aceștia pentru investiții în ceea ce privește insula artificială din port.

Am discutat și despre un posibil parteneriat pentru dezvoltarea centrului logistic intermodal cargo pe Aeroportul Internațional «Traian Vuia» Timișoara, care poate deveni astfel un puternic nod comercial regional, conectat la rețelele de transport feroviar și rutier.

Acest centru intermodal, a cărui construcție este evaluată la 300 de milioane de euro, ar putea fi dezvoltat pe o suprafață de 65 de hectare și ar oferi facilități de depozitare și transport, inclusiv pentru mărfurile intercontinentale”, a precizat Sorin Grindeanu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6103 secunde