Eveniment privind securitatea cibernetică europeană

104
Eveniment privind securitatea cibernetică europeană - evenimentprivindsecuritateaciber-1656093364.jpg

Articole de la același autor

Consiliul de conducere al Centrului european de competențe în materie de securitate cibernetică a organizat prima sa reuniune în format fizic la sediul din București, la deschidere fiind prezent premierul Nicolae Ciucă. Pe parcursul celor două zile, consiliul va discuta aspecte legate de prioritățile Centrului și de funcționarea sa la București.

Centrul de competențe, împreună cu Rețeaua de centre naționale de coordonare, urmărește să consolideze capacitățile europene în materie de securitate cibernetică, excelența în cercetare și competitivitatea industriei. În acest scop, Centrul va gestiona o parte din finanțarea dedicată securității cibernetice în cadrul programului „Europa digitală”, precum și finanțarea din partea statelor membre. O nouă cerere de propuneri în domeniul securității cibernetice, în valoare de peste 140 milioane EUR, va fi lansată la 29 septembrie 2022, în cadrul programului „Europa digitală”.

În sens mai larg, Centrul urmărește să sprijine comunitatea implicată în securitatea cibernetică din Europa. Comisia Europeană a lansat recent o procedură de ofertare în valoare de 3 milioane de euro în acest scop.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4897 secunde