Antifrauda și ANSVSA controlează comerțul angro de legume-fructe

77
Antifrauda și ANSVSA controlează comerțul angro de legume-fructe - antifraudasiansvsacontroleazacom-1656093312.jpg
Direcția Generală Antifraudă Fiscală și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au declanșat o acțiune comună de control al activității de comercializare angro a legumelor, fructelor și produselor agroalimentare în 17 centre comerciale și puncte de desfacere. Astfel, 130 de inspectori antifraudă fiscală împreună cu 120 de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor controlează modul în care operatorii economici respectă legislația specifică.

Principalele aspecte vizate de acțiunea de control a inspectorilor ANSVSA sunt cele privind cerințele de trasabilitate și procedurile prin care operatorul poate identifica cu exactitate persoana fizică sau juridică de la care s-a aprovizionat și persoana juridică pentru care a livrat produsele pe care le comercializează.

În timpul controalelor se prelevează probe pentru determinarea prezenței sau a depășirii limitelor admise pentru reziduurile de pesticide. Probele prelevate vor fi analizate în laboratoarele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor din București și Constanța.

Pentru prevenirea și combaterea fraudei fiscale și vamale, inspectorii antifraudă verifică în detaliu toate etapele ciclului de comercializare en-gros a legumelor, fructelor și produselor agroalimentare, cu precădere în legătură cu legalitatea achizițiilor intracomunitare și importurilor, corectitudinea actelor de proveniență și de însoțire a produselor și corespondența cu realitatea a facturilor de achiziție și de vânzare.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2744 secunde