Inspectorii ANSVSA au dat amenzi de peste un milion de lei, în doar câteva zile

159
Inspectorii ANSVSA au dat amenzi de peste un milion de lei, în doar câteva zile - controale-1652110623.jpg
Luna mai a debutat cu multă distracție și veselie în întreaga țară, dar mai ales pe litoral. Tocmai de aceea, inspectorii Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au intensificat acțiunile de control. Ca urmare, ei au desfășurat verificări în întreaga țară, care au vizat 1.944 de obiective autorizate sau înregistrate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, astfel: 1.055 de unități de alimentație publică; 143 de pensiuni turistice; 24 de unități de tip catering; 63 de unități de cofetărie/patiserie; 62 de laboratoare de cofetărie; 91 de unități tip supermarket/hypermarket; 265 de magazine alimentare; 241 de alte tipuri de unități.

Abaterile constatate de inspectorii ANSVSA au fost sancționate prin aplicarea a 229 de amenzi contravenționale, care au totalizat 1.356.200 de lei. Trei unități au primit ordonanță de suspendare a activității până la remedierea deficiențelor: un fast-food (pentru neîntreținerea a igienică a spațiilor și a ustensilelor de lucru) și două restaurante (pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare și nerespectarea condițiilor de igienă).

De asemenea, a fost confiscată și denaturată o cantitate de 486 kg de produse alimentare (carne și produse din carne, pește și produse din pește, produse lactate și produse de patiserie și cofetărie), produse care prezentau un potențial risc pentru sănătatea consumatorilor. Potrivit reprezentanților ANSVSA, cele mai frecvente neconformități constatate au fost cele privind respectarea normelor și cerințelor de igienă, urmate de cele privind etichetarea și cerințele de temperatură pentru depozitarea și comercializarea produselor alimentare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8972 secunde