Inspectorii ANSVSA au dat amenzi de peste un milion de lei, în doar câteva zile
Articole de la același autor
Artista din căminul de bătrâni. Unei foste educatoare, de 80 de ani, îi ies din mâini adevărate opere de artă
12 Martie 2022
Câtă rezistenţă! Clădirea din port a Spitalului Căi Ferate, pe piloni şi sub nivelul mării de peste opt decenii!
08 Aprilie 2022
Rafila: "Începe distribuirea pastilelor cu iod. Avem 30 de milioane de pastile cu iod! Nu toată lumea trebuie să le ia!”
21 Martie 2022
Dispar maidanezii? Viceprimarul Ionuţ Rusu: "Vrem să construim un adăpost pentru câini cu 500 de locuri"
27 Aprilie 2022
Luna mai a debutat cu multă distracție și veselie în întreaga țară, dar mai ales pe litoral. Tocmai de aceea, inspectorii Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au intensificat acțiunile de control. Ca urmare, ei au desfășurat verificări în întreaga țară, care au vizat 1.944 de obiective autorizate sau înregistrate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, astfel: 1.055 de unități de alimentație publică; 143 de pensiuni turistice; 24 de unități de tip catering; 63 de unități de cofetărie/patiserie; 62 de laboratoare de cofetărie; 91 de unități tip supermarket/hypermarket; 265 de magazine alimentare; 241 de alte tipuri de unități.
Abaterile constatate de inspectorii ANSVSA au fost sancționate prin aplicarea a 229 de amenzi contravenționale, care au totalizat 1.356.200 de lei. Trei unități au primit ordonanță de suspendare a activității până la remedierea deficiențelor: un fast-food (pentru neîntreținerea a igienică a spațiilor și a ustensilelor de lucru) și două restaurante (pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare și nerespectarea condițiilor de igienă).
De asemenea, a fost confiscată și denaturată o cantitate de 486 kg de produse alimentare (carne și produse din carne, pește și produse din pește, produse lactate și produse de patiserie și cofetărie), produse care prezentau un potențial risc pentru sănătatea consumatorilor. Potrivit reprezentanților ANSVSA, cele mai frecvente neconformități constatate au fost cele privind respectarea normelor și cerințelor de igienă, urmate de cele privind etichetarea și cerințele de temperatură pentru depozitarea și comercializarea produselor alimentare.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Miercuri, 23 Martie 2022
Miercuri, 09 Martie 2022
Luni, 21 Februarie 2022
Luni, 14 Februarie 2022
Duminică, 13 Februarie 2022
Marţi, 01 Februarie 2022
Joi, 07 Aprilie 2022
Luni, 06 Decembrie 2021
Luni, 22 Noiembrie 2021
Duminică, 21 Noiembrie 2021