Nicolae Ciucă: "România şi-a atins toate ţintele strategice la Summitul NATO de la Madrid"

104
Nicolae Ciucă:
Ţara noastră nu a fost niciodată mai sigură în faţa unor ameninţări directe şi persistente derulate în vecinătatea sa imediată, a declarat, joi, premierul Nicolae Ciucă.


„Conceptul Strategic al Alianţei consemnează faptul că Marea Neagră este zonă de interes Strategic al NATO. Rusia este definită ca principala ameninţare la adresa securităţii euroatlantice şi, în consecinţă, NATO consolidează, pe termen lung, postura aliată de descurajare şi apărare pe Flancul Estic. Ca parte a întăririi posturii NATO pe Flancul Estic, NATO consemnează proiectul de a amplasa o prezenţă terestră substanţială şi persistentă, întărirea apărării aeriene şi antirachetă, pre-poziţionarea de echipamente militare şi îmbunătăţirea infrastructurii pentru asigurarea întăririlor, aspecte deosebit de importante pentru România. Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a anunţat prezenţa suplimentară americană în România, prin dislocarea unui Comandament la nivel de brigadă de luptă în ţara noastră. Salutăm această contribuţie care marchează consistenţa Parteneriatului Strategic România - SUA”, se arată în mesajul postat de Ciucă pe pagina de Facebook a Guvernului.


El a salutat, de asemenea, anunţul preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, privind amplasarea unei prezenţe militare NATO pe termen lung în România, potrivit Agerpres.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4792 secunde