Primăria Hârşova organizează un super-festival. Ansamblurile folclorice din Dobrici întorc vizita

677
Primăria Hârşova organizează un super-festival. Ansamblurile folclorice din Dobrici întorc vizita - fondharsovaspectacol-1657204039.jpg
La finalul lunii iunie, patru ansambluri folclorice din oraşul Hârşova au participat la un festival de muzică şi dansuri folclorice care a avut loc în localitatea Debrene din oraşul Dobrici, Bulgaria. A fost un festival realizat cu succes, iar o mare implicare au avut-o Primăria Oraşului Hârşova şi, totodată, Casa de Cultură din Hârşova.

Gazdele de atunci din Dobrici vin în acest weekend la Hârşova pentru a întoarce vizita omologilor şi pentru a participa la festivalul „Dobrogea cu bundiţă şi prestelcă”.

Festivalul a început vineri, 8 iulie şi se va încheia duminică, 10 iulie. Pe lângă oaspeţii din Bulgaria, pe scenă vor urca şi trupe consacrate precum Holograf, Phoenix, 3 Sud Est şi altele.

Primarul oraşului Hârşova, Viorel Ionescu, s-a declarat încântat de ceea ce se va întâmpla, în acest weekend, în urbea pe care o administrează.


„Ne bucurăm să vă anunțăm că, în acest weekend, județul Constanța va fi gazda unui nou festival de muzică, Festivalul Transfrontalier «Dobrogea cu bundiță și prestelcă», ce va avea loc în Piața 1 Decembrie 1918 din orașul Hârșova. În cele trei zile ale festivalului, artiști cu renume vor urca pe scena din Hârșova, alături de artiștii locali și cei din localitățile învecinate. Printre numele importante ale industriei muzicale din România se numără trupa Phoenix, Holograf, 3 Sud Est, Florin Vasilică și Grupul Teleormanul, Gelu Voicu, Millenium, Etnic, Matilda Pascal Cojocărița și mulți alții! În plus, artiștii din cadrul Casei de Cultură «Carsium» vor urca pe scenă alături de prietenii lor din regiunea Dobrici (Bulgaria) și de ansamblurile din Cumpăna, Medgidia sau Cernavodă.


Este un prilej important pentru localnici și pentru cei interesați de tot ceea ce are Dobrogea de oferit, să vadă și să trăiască prin intermediul acestor momente artistice, niște tradiții vii ce au reușit cumva, în ciuda trecerii timpului, să se păstreze”, a declarat reprezentanta Primăriei Hârșova, Alexandra Bugiulescu.

Artiștii Casei de Cultură „Carsium” Hârșova sunt pregătiți să facă spectacol în toate cele trei zile ale festivalului, alături de prietenii lor din Bulgaria.
Din ţara vecină vor veni Grupul de cântece folclorice „Pustrovets”, Grupul „Asen Zlatarov – 1940”, Grupul „Napreduk – 1942” Donchevo, Ansamblul Folcloric „Zdravets”, Grupul „Viața Nouă – 1941”, Grupul de dans pentru tineri „Ritmuri Colorate”, Grupul „Karalezki” şi Grupul de dans „Golden Class”.

Pe locuitorii din Hârşova, dar nu numai, îi aşteaptă în weekendul acesta artiști cunoscuți, mâncăruri locale, voie bună, produse tradiționale, concursuri, spații de joacă și un foc de artificii. Festivalul va avea loc în Piața 1 Decembrie 1918, Nr. 1 din Hârșova.

Proiectul „Hîrșova - Dobrichka, împreună pe drumul frumos al dezvoltării durabile prin cultura transfrontalieră” ROBG 456, este cofinanțat de F.E.D.R prin Programul INTERREG V-A România Bulgaria.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7528 secunde