Planuri îndrăznețe pentru actul medical din Hârșova. "Vrem să construim și un centru de dializă!"

1950

Articole de la același autor

Actul medical în Hârșova va fi realizat la cele mai înalte standarde. Acesta este țelul administrației publice locale. Drept pentru care, pe lângă dotarea Spitalului Orășenesc cu adevărate „bijuterii” în investigația imagistică, în vara aceasta urmează să fie gata de dat în folosință un bloc de locuințe pentru tinerii medici. De asemenea, un alt deziderat îndrăzneț vizează construirea unui centru de dializă.

La jumătatea lunii aprilie, Spitalul Orășenesc Hârșova era în atenția întregii lumi medicale, când, în momentul inaugurării Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală, „dezvăluia” adevărate bijuterii ale investigației imagistice: echipamente de top, unele unicat la nivelul României, altele unicat la nivelul județului Constanța. Noile dotări sunt rezultatul muncii de mai bine de doi ani depuse de administrația publică locală și conducerea unității spitalicești, în vederea obținerii de fonduri europene. În prezent, Hârșova are cu ce se mândri: dacă în urmă cu jumătate de deceniu spitalul din localitate era aproape de colaps, în prezent este admirat de lumea medicală și are șanse reale la o finanțare mai bună de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Dar investițiile nu se opresc aici, după cum a declarat primarul Viorel Ionescu pentru „Cuget Liber”. „Pentru comunitatea din Hârșova și nu numai, aceste echipamente reprezintă o șansă la un act medical mai bun. Intenția noastră este să facem un spital modern, ca infrastructură. Deși este un spital vechi, ne dorim să vină în sprijinul celorlalte unități mari din județ, ca și aparatură. Cunoaștem cu toții plusurile și minusurile sistemului de sănătate. Mai avem de muncă și urmează să finalizăm un proiect pentru care hârșovenii vor fi mândri cu așa spital. Iar constănțenii și nu numai vor avea o șansă în plus, să vină la Hârșova în caz de nevoie”, a arătat primarul Viorel Ionescu.

Blocul de locuințe pentru tinerii medici va fi gata în luna iulie

În Hârșova, lista proiectelor dedicate îmbunătățirii actului medical este lungă. „Cel mai important, ca infrastructură, este proiectul de reabilitare energetică a spitalului. Degeaba avem echipamente, dacă nu facem spitalul să arate modern. Nu îmi place să spun «ca afară», ci modern. Suntem pe final cu acest mare proiect. Mai avem un proiect, se va finaliza în luna iulie 2022, respectiv construirea unui bloc pentru medici. Încercăm să motivăm tinerii medici să vină la Hârșova. În prezent, blocul este construit în proporție de 80%”, a afirmat edilul. De menționat că, până în prezent, administrația publică locală a construit un heliport spitalului – din fonduri de la bugetul local, apoi a renovat ambulatoriul și a dotat zece cabinete – din fonduri europene, urmând să mai fie dotate și alte cabinete medicale.

De asemenea, o dorință mare a administrației publice locale și a conducerii spitalului este realizarea unui centru de dializă. Este cunoscut faptul că numărul celor diagnosticați cu afecțiuni de rinichi este considerabil, iar aceștia sunt nevoiți să vină din toate colțurile județului, câteodată și de două ori pe săptămână, până la Constanța, pentru a face dializă.

„Acum suntem în discuții, chiar recent am fost la București și am depus solicitare pentru a construi aici o secție de dializă. Trebuie să asigurăm tot ce putem pentru cetățeni, pentru orice stare de boală. De asemenea, mai avem un proiect, încă suntem în stadiul incipient, privind dotarea laboratorului de analize medicale, care s-a întors la spital după o externalizare de aproape două decenii. Acestea sunt proiecte în derulare, cele mai multe cu fonduri europene. Proiectul privind centrul de dializă l-am depus în atenția Companiei Naționale de Investiții”, a punctat Viorel Ionescu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5211 secunde