Administraţia din Hârşova vrea un oraş ecologic. Localitatea ar putea deveni staţiune balneară

1263
Administraţia din Hârşova vrea un oraş ecologic. Localitatea ar putea deveni staţiune balneară - fondharsova-1646160003.jpg
Pentru ca destinele unui oraş să fie cele potrivite, este nevoie de o bună administrare a acestuia, dar şi de o bună comunicare a autorităţilor locale cu cetăţenii. Unul dintre aceste oraşe în care cele scrise mai sus se adeveresc este oraşul Hârşova.

Primarul Viorel Ionescu a stabilit un plan bine pus la punct, astfel încât în fiecare ultimă zi de miercuri a lunii stă de vorbă cu cetăţenii urbei pe care o conduce. În cadrul întâlnirii, îi ascultă pe aceştia şi încearcă să le rezolve toate problemele, chiar dacă în unele cazuri acest lucru nu este posibil.

La ultima întâlnire de acest gen, care a avut loc în sala de şedinţe a sediului Primăriei Hârşova, s-a abordat un subiect extrem de delicat pentru orice localitate: poluarea. Autorităţile locale vor să facă din Hârşova un oraş ecologic. Unul dintre punctele cheie ale discuţiei a fost mediul, care este o prioritate pentru Uniunea Europeană.

Una dintre priorităţile asumate ale Uniunii Europene vizează o tranziţie către sustenabilitate, prin implementarea unei politici de mediu bazate pe principiile precauţiei, prevenirii şi colectării poluării la sursă.

Pentru a deveni un oraş ecologic, oraşul Hârşova ar trebui să deţină pubele inteligente care compactează deşeurile când acestea ajung la 80 la sută din capacitate şi pubele inteligente care transmit semnal wireless când acestea sunt pline, pentru a fi golite. De asemenea, vor apărea spaţii verzi cu senzori de poluare, iar în acestea va exista o formă de vopsea care curăţă aerul. Pentru ca Hârşova să fie un oraş ecologic vor exista şi eventuale sancţiuni.

Aceste sancţiuni vor fi primite în special de cetăţenii care poluează oraşul. Primăria oraşului Hârşova a derulat în permanenţă campanii de igienizare. În plus, la Hârşova au mai existat şi campanii de reciclare a sticlelor de plastic şi a dozelor de aluminiu.

Toate aceste lucruri legate de ecologizarea oraşului Hârşova au fost discutate de către primarul Viorel Ionescu cu cetăţenii care iau parte la întâlnirile organizate.

Hârşova ar putea deveni staţiune balneară

La întâlnirile dintre primar şi cetăţeni iau deseori parte oameni de afaceri care sunt direct interesaţi ca Hârşova să obţină statutul de staţiune balneară. Cei din mediul privat care deţin spaţii de cazare în oraşul Hârşova ar putea beneficia de mai mulţi turişti dacă Hârşova ar deveni staţiune balneară.

Astfel, autorităţile locale fac tot posibilul ca acest lucru să se întâmple şi oraşul să atragă an de an cât mai mulţi turişti care să beneficieze de cele mai bune condiţii.

În concluzie, cele două obiective ale administraţiei locale din Hârşova sunt crearea unui oraş ecologic şi trecerea oraşului la statutul de staţiune balneară.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.572 secunde