Primăria Hârşova a demarat proiectul "Documentarul la Dunăre", cu implicarea a numeroși elevi

275
Primăria Hârşova a demarat proiectul
Primăria Orașului Hârșova, Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” și The L Studio anunță implementarea Proiectului „Documentarul la Dunăre”, în perioada 20-26 iunie. Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Național Cultural (AFCN) și va fi implementat cu sprijinul Chainsaw și Aristoteles Workshop.


Proiectul presupune implicarea unui număr de 16 elevi ai Liceului Teoretic „Ioan Cotovu” în activități complexe și diverse, menite să le dezvolte gândirea critică, încrederea în sine și abilitățile de comunicare.


La finalul proiectului, elevii participanți vor avea ocazia să prezinte publicului din Hârșova propriile producții video, realizate sub îndrumarea unor specialiști în domeniu, premiați și recunoscuți în țară și în străinătate.


Pentru hârșovenii pasionați de film vor exista proiecții pe toată durata proiectului: cinci lung metraje, trei calupuri de câte cinci scurtmetraje documentare, precum și cinci filme realizate de tinere autoare din România, selecționate în urma unui concurs. Proiecțiile sunt deschise, gratuit, tuturor liceenilor din oraș, dar și adulților - în limita locurilor disponibile din curtea Liceului Teoretic „Ioan Cotovu”.


Lansarea proiectului va avea loc marți, 21 iunie, ora 18.30, cu proiecția documentarului „Maria, inima României”. Evenimentul va fi transmis LIVE pe Facebook.Pagina a fost generata in 0.6003 secunde