Noi condiții de călătorie în Regatul Unit pentru lucrătorii sezonieri

413
Noi condiții de călătorie în Regatul Unit pentru lucrătorii sezonieri - conditii2-1633875768.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Muncii anunță că începând cu data de 1 octombrie, cetățenii români care nu dețin statutul de rezident în Regatul Unit nu vor mai putea folosi Cartea de identitate ca document de călătorie în acest stat, având nevoie de un pașaport valabil pe întreaga durată a șederii.

Desigur, condițiile de călătorie în străinătare în contextul pandemie de Covid-19 se pot modifica. În plus, la depunerea cererii pentru obținerea vizei, solicitantul trebuie să demonstreze că deține resurse financiare suficiente pentru a se întreține în Regatul Unit, suma minimă necesară fiind 1.270 lire sterline. Suma trebuie să fi fost disponibilă în cont bancar pentru 28 de zile consecutive, în perioada de 31 de zile care include și data de la aplicația pentru viză. Sponsorul poate acoperi această sumă de întreținere pentru prima lună de ședere a lucrătorului sezonier, caz în care acest fapt va trebui menționat în certificatul de sponsorizare la rubrica specifică.

Potrivit reprezentanților ministerului, documentele necesare pentru obținerea vizei de lucrător sezonier sunt: numărul de referință al certificatului de sponsorizare; document de identitate național pe care va exista un loc liber pe care poate fi aplicată viza care este de forma unei vignete; extras bancar, ca dovadă a posibilității de întreținere personală în prima lună de ședere, în cazul în care sponsorul nu acoperă această sumă. În ceea ce privește orarul de muncă legal, acesta este de 48 de ore săptămânal. În cazul în care lucrătorul acceptă să muncească mai mult, angajatorul trebuie să înregistreze și să plătească orele de muncă suplimentare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4598 secunde