Noi facilități pentru patronii întreprinderilor constănțene

953
Noi facilități pentru patronii întreprinderilor constănțene - noifacilitati-1549809522.jpg

Articole de la același autor

Anul acesta, întreprinderile care activează în economia socială pot obține, de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Constanța, un atestat prin care li se recunoaște statutul de actor al economiei sociale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM, Adelina Vlad, acest document le oferă, în același timp, posibilitatea de a accesa fonduri europene pentru dezvoltare, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 (POCU).

În acest sens, în cadrul AJOFM Constanța funcționează un compartiment de economie socială, care atestă întreprinderile sociale și certifică întreprinderile sociale de inserție.


"Întreprinderile sociale pot fi societățile cooperative de gradul I, cooperativele de credit, asociațiile și fundațiile, casele de ajutor reciproc ale salariaților, casele de ajutor reciproc ale pensionarilor, societățile agricole și orice alte categorii de persoane juridice care respectă, cumulativ, conform actelor legale de înființare și funcționare, definiția, principiile și criteriile economiei sociale", a precizat Adelina Vlad.


Ea a mai adăugat că întreprinderile sociale de inserție pot fi întreprinderile sociale în care sunt angajate permanent, în proporție de cel puțin 30%, persoane din grupuri vulnerabile, astfel încât timpul de lucru cumulat al acestor angajați să reprezinte cel puțin 30% din totalul timpului de lucru al tuturor angajaților.

Încadrarea în categoria grupurilor vulnerabile poate fi dovedită cu ajutorul documentelor eliberate de autoritățile competente sau printr-o anchetă socială a serviciilor publice de asistență socială de la nivelul primăriilor, la cererea întreprinderii sociale de inserție. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 25 Ianuarie 2019
Stire din Social : Prime de relocare pentru șomeri
Pagina a fost generata in 0.5013 secunde