Noi recomandări din partea Comisiei Europene în privința pestei porcine

181
Noi recomandări din partea Comisiei Europene în privința pestei porcine - 44000008241-1535549603.jpg

Articole recomandate

Noi recomandări din partea Comisiei Europene în privința pestei porcine. Potrivit unui document de lucru al Executivului de la Bruxelles, în mai mult de jumătate din România există riscul de extindere a pestei porcine africane. În aceste condiții, pentru a combate pericolul, Comisia recomandă delimitarea de noi zone considerate cu risc sporit suficient de mari. 


Astfel, Comisia cere includerea în zona cu risc sporit a 17 județe, față de 13, câte erau anterior. Este vorba despre toată Dobrogea, sud-estul Moldovei, estul Munteniei, Ilfov și București, dar și nord-vestul țării.

Potrivit ANSVSA, aceasta este zona în care virusul evoluează în exploatațiile de porcine domestice sau la populația de porcine sălbatice. Lor li se adaugă județele limitrofe acestora - considerate ca fiind expuse unui risc crescut de contaminare.

În plus mai sunt 13 județe din așa-numita zonă-tampon, unde există de asemenea risc de extindere a pestei porcine din cauza proximității "față de populația de porci sălbatici infectată". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9628 secunde