Noi reguli la testarea pentru detectarea noului coronavirus. Cine va putea face testul

296
Noi reguli la testarea pentru detectarea noului coronavirus. Cine va putea face testul - noiregulitestare1-1585333793.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile au schimbat regulile privind testarea persoanelor pentru detestarea infecției cu Covid-19. Măsura a fost luată și este deja implementată în toată unitățile medicale din țară tocmai pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

Algoritmul de testare pentru Covid-19 a fost actualizat și publicat deja pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică. A fost astfel schimbată prioritizarea testării.

"Strategia trebuie să fie axată pe detectarea rapidă a cazurilor de Covid-19, în vederea limitării transmiterii, și pe obținerea de dovezi de transmitere comunitară nedetectat", precizează reprezentanții Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.



Astfel, primele care trebuie testate sunt persoanele care prezintă simptome și care au călătorit recent în afara țării. Imediat apoi vor fi testați contacții cazurilor deja confirmate și care au unele simptome ale infecției. De asemenea, va fi testat tot personalul medico-sanitar simptomatic. Pe lista priorităților sunt și cazurile de pneumonie fără altă etiologie, din toate categoriile de vârstă și din toate spitalele, dar și cazurile cu infecții respiratorii acute severe, fără alte cauze, din toate categoriile de vârstă și din toate spitalele. Pe lista celor urmează a fi testați sunt și persoanele instituționalizate care au semne ale îmbolnăvirii cu Covid-19, precum și pacienți înainte de procedura de transplant (asimptomatici) și donatorii de celule stem hematopoietice înainte de donare.


Testarea se face doar la recomandarea medicului, atât în sistemul public, cât și în cel privat.
Nu este necesar să fie testați contacții cazurilor confirmate, care nu prezintă simptome, inclusiv personalul medico-sanitar, nici persoanele fără simptome, dar care s-au întors recent din străinătate. În aceste cazuri este prevăzută testare ulterioară la apariția simptomatologiei în decurs de 14 zile de la ultimul contact, respectiv de la data intrării în România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5065 secunde