Noua centrală termică a Spitalului Județean scade cu 70% cheltuielile pentru încălzire

191
Noua centrală termică a Spitalului Județean scade cu 70% cheltuielile pentru încălzire - 9d2a94578afaf9d49c96a8251a313683.jpg
Lucrările la centrala ter-mică a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța au fost finalizate, iar unitatea a fost dată în folosință la începutul aces-tei săptămâni. Dr. Ion Ni-culescu, managerul spi-talului, ne-a spus că noile dotări ale centralei vor asigura reducerea chel-tuielilor pentru încălzirea termică. "Vom reduce chel-tuielile cu aproximativ 70%. Am înlocuit tot, doar pereții au mai rămas din vechea clădire. Valoarea investițiilor făcute este de 3,1 milioane de lei", a arătat Niculescu. Clădirea în care se află centrala termică nu a mai fost reabilitată capital de mai bine de 20 de ani. În imobilul respectiv a funcționat, până în urmă cu câțiva ani, crematoriul spitalului, care a fost însă desființat.
De asemenea, managerul a arătat că vor fi dărâmate și magaziile ridicate de angajații spitalului în apro-pierea centralei termice. "În magaziile acelea angajații își țineau diverse lucruri, iar prin jurul lor și-au plantat legume. Dacă tot renovăm, măcar să facem ceva frumos", a spus managerul.
În altă ordine de idei, reabilitarea Compartimen-tului de Dializă a fost finalizată, mai lipsesc doar câteva echipamente pentru redeschiderea unității. "Apa-ratele ne-au sosit, dar tre-buie să primim și pompa de apă, fără de care nu se pot face hemodialize. Echipa-mentul respectiv sosește pe 10 iulie și tot atunci vom deschide și unitatea", a arătat Niculescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 25 Iunie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Miercuri, 24 Iunie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.7036 secunde