Noul director al Casei de Cultură Constanţa, Constantin Grosu: „Am găsit câmpul cultivat aici”

1020
Noul director al Casei de Cultură Constanţa, Constantin Grosu: „Am găsit câmpul cultivat aici” - fondcasadeculturagrosu2-1624382390.jpg

Articole de la același autor

În ultimul an, pe perioada pandemiei de coronavirus, cultura a suferit enorm, artiştii la fel, pentru că nu au putut urca pe scenă, dar mai ales publicul, care nu a prea avut alternative de divertisment, decât din când în când.

În judeţul Constanţa, cea mai afectată instituţie de divertisment a fost Casa de Cultură a Sindicatelor Constanţa, care, până acum, de curând, nu a mai prezentat numerosului public, de odinioară, nici un spectacol. De vină a fost, desigur, noul coronavirus. Pentru că între timp restricţiile legate de Covid-19 s-au mai relaxat, au fost reluate spectacolele. Se spune că viaţa fără hrană spirituală sucombă şi chiar aşa şi este, iar lockdown-ul din timpul pandemiei ne-a demonstrat asta cu vârf şi îndesat. Este clar, nu rezistăm mult timp singuri, numai cu noi înşine, avem nevoie să ne relaxăm, să ne destindem cu un film bun, cu o piesă de teatru bună, cu un concert. Avem nevoie de divertisment, de distracţie, pentru a face faţă provocărilor de zi cu zi.

Aşadar, putem fi fericiţi că, în sfârşit, avem teatru, spectacole şi sperăm cu toţii ca situaţia să rămână aşa.

Fostul director al Casei de Cultură Constanţa, Gheorghe Ungureanu, îşi dorea cu ardoare ca instituţia pe care o conducea să le ofere constănţenilor piese de teatru şi concerte de cea mai bună calitate, şi a reuşit acest lucru mulţi ani. Din păcate, el a părăsit această lume, învins de nemilosul Covid-19.

Acum, în locul său a venit preşedintele CNSLR Frăţia, filiala Constanţa, Constantin Grosu, care doreşte să aducă în oraşul de la malul mării tot ce este mai bun.


„Am găsit câmpul cultivat aici. Spun asta pentru că, în această unitate există o paletă foarte largă de activităţi, pornind de la centre pentru copii, de pictură, balet, până la ore de teatru, şi, bineînţeles, concertele şi spectacolele noastre, aduse de impresari. Desigur, nici noi nu stăm degeaba, organizăm diferite activităţi culturale, sprijinim şi cultura locală. Mă bucur că ne-am reluat activitatea şi că, la unele piese, am avut, din nou, sala plină, desigur în limitele impuse de lege. Activitatea culturală continuă şi sper să continue şi pe viitor la fel de frumos, în beneficiul acestui oraş. Avem o colaborare bună cu autorităţile locale. Chiar acum suntem în tratative cu ei şi este posibil ca spectacolele Teatrului de Stat Constanţa să fie susţinute la noi, pentru că ei vor intra în reparaţii. Noi avem aici 790 de locuri şi îi vom ajuta cu mare drag”, a declarat directorul pentru „Cuget Liber”.

Precizăm că, la ora actuală, Casa de Cultură din Constanţa nu se află în subordinea niciunei autorităţi locale, ci în subordinea Asociaţiei Naţionale a Caselor de Cultură şi aşa vor să rămână. Bineînţeles, dacă există sponsori care vor să îi ajute, o pot face oricând, pentru că este loc de mai bine şi pot fi aduse îmbunătăţiri.

„Cel mai mult mă bucur că am început să ne revenim, aşa, pas cu pas. Pe noi, pauza din cauza Covidului ne-a afectat puternic. Salariaţii au fost trimişi în şomaj, pentru că aşa au fost vremurile. A fost foarte greu, dar avem un colectiv extraordinar, cu care sunt convins că vom face treabă bună”, a adăugat Constantin Grosu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5552 secunde