Nu scăpăm nici în weekend de ninsori și ger

480
Nu scăpăm nici în weekend de ninsori și ger - ninsori43127100-1328951989.jpg

Articole recomandate

Gerul și ninsorile fac parte din peisajul weekend-ului și cam tot în aceleași condiții vom începe o nouă săptămână. Astfel, în următoarele două zile, vremea se va menține geroasă, mai ales dimineața și noaptea.

Sâmbătă, vremea va fi geroasă, mai ales dimineața, codul galben de ger emis de Administrația Națională de Meteorologie, fiind încă în vigoare. Astfel, la amiază nu sunt șanse pentru valori termice mai blânde. Vor fi maxime de la minus 20 - minus 18 grade Celsius, în nordul Moldovei, până la minus 5 grade Celsius, în vest și pe litoral.

Cerul va deveni noros în jumătatea sudică și va avea înnorări temporare în restul teritoriului. Va ninge, în general slab cantitativ, în Banat și Oltenia, local în Muntenia, pe arii restrânse în Crișana și Transilvania și izolat în rest. Vântul va sufla cu putere în sud-vestul țării, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse, mai ales în primele ore va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură.

În București, rămâne și sâmbătă valabil CODUL GALBEN de ger, asta pentru că, după ce, în zori, vom avea parte de temperaturi deosebit de scăzute pentru această perioadă, la amiază termometrele nu vor arăta mai mult de minus 13 grade Celsius. Cerul se va înnora după-amiază, când și vântul se intensifică.

Duminică, cerul va fi mai mult noros și va ninge în jumătatea de sud a teritoriului, iar pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni. Vântul va prezenta intensificări temporare în regiunile sudice și sud-estice, viscolind și spulberând ninsoarea. Deși temperatura aerului va fi în creștere, vremea se va menține deosebit de rece pentru acesta dată, chiar geroasă în partea de nord-est. Vor fi valori maxime cuprinse între minus 10 și 0 grade Celsius, mai coborâte în centrul și nordul Moldovei, spre minus 17 grade.

În Capitală va ninge temporar, iar vântul se intensifica viscolind ninsoarea. Temperaturile cresc ușor, până la minus 8 - minus 7 grade Celsius, aceste valori fiind mult mai coborâte decât mediile climatologice ale perioadei.

Luni, vremea va fi închisă și rece. Va ninge în toate regiunile, mai însemnat cantitativ în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, unde și vântul va avea intensificări, viscolind și spulberând zăpada. Pe litoral, cad precipitații mixte și se poate forma polei. Temperaturile maxime vor continua să crească și vor fi cuprinse între minus 8 și minus 2 grade, mai coborâte în nordul Moldovei, spre minus 12 grade, dar și mai ridicate pe litoral, până la 4 - 5 grade.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 10 Februarie 2012
Stire din Social : Cartierul de carton al Constanței
Vineri, 10 Februarie 2012
Stire din Eveniment : Găsit mort pe stradă
Pagina a fost generata in 0.302 secunde