Nu se micșorează ajutoarele sociale

2641
Nu se micșorează ajutoarele sociale - poartaalbaajutorsocialbani272-1325691250.jpg
Reprezentanții Ministerului Muncii infirmă zvonurile cum că se vor micșora cuantumurile prestațiilor sociale. Astfel de vești au circulat la sfârșitul anului trecut, când, printr-o Ordonanță de Urgență, Guvernul modifica și completa unele acte normative ce reglementau acordarea de prestații sociale.

Astfel, a fost introdusă noțiunea de Indicator Social de Referință (ISR), ca o nouă modalitate de calcul și stabilire a prestațiilor sociale. Pentru anul 2012, ISR a fost stabilit la o valoare de 500 de lei. Începând din acest an, toate prestațiile sociale se raportează la ISR, iar pe măsură ce legile subsecvente ale noului Cod al Asistenței Sociale intră în vigoare, actualele 54 de prestații vor fi reduse la nouă tipuri de alocații, indemnizații și facilități.

Noua ordonanță nu modifică, totuși, cuantumurile actuale. Alocația pentru copii rămâne 42 de lei, reprezentând 0,084 ISR, alocația pentru copil cu handicap - 84 de lei, adică 0,168 ISR, alocația pentru copiii sub trei ani rămâne 200 de lei, adică 0,4 ISR. La fel se procedează și cu venitul minim garantat.

Totuși, noua lege impune ca beneficiarii de venit minim garantat, alocația de susținere a familiei și indemnizația de creștere a copilului, care nu își plătesc taxele și impozitele locale să fie suspendați din plată pe perioadă de până la cinci luni. Reintră în plată în momentul în care fac dovada achitării taxelor și impozitelor locale, urmând să primească și suma cuvenită pe perioada suspendării. Nu sunt vizați însă și beneficiarii de alocații de stat pentru copii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 31 Ianuarie 2011
Stire din Social : Constanța are mai puțini săraci
Pagina a fost generata in 0.3165 secunde