Nu și-au plătit impozitele și taxele locale și acum riscă să fie executați silit

359
1
Nu și-au plătit impozitele și taxele locale și acum riscă să fie executați silit - fotofondspit-1427738792.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii nu par să se înghesuie să-și achite dările către Consiliul Local. Astăzi este ultima zi în care mai puteți plăti taxele
și impozitele locale și să beneficiați de reducere. De mâine, veți plăti cu zece la sută mai mult. 


Termenul scadent pentru plata impozitelor și taxelor locale aferente primului semestru se împlinește la data de 31 martie. Astfel, persoanele fizice care achită integral obligațiile datorate bugetului local pentru anul 2015, până astăzi, inclusiv, beneficiază de bonificația de zece la sută la taxa de habitat, impozitul pe clădiri, teren și mijloace de transport, iar persoanele juridice beneficiază de bonificația de cinci la sută pentru impozitul pe clădiri, teren și mijloacele de transport. 


"Pentru neplata obligațiilor fiscale aferente primului semestru la termenul scadent de 31 martie, se aplică ma-jorări de întârziere de doi la sută din cuantumul obligației fiscale principale neachitate la termen, calculată pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua următoare termenului de scadență și până la data stingerii sumei datorate, inclusiv", explică directorul executiv al Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța, Virginia Uzun. 


Bonificația, pentru plata integrală și de anul acesta 
Plățile se pot efectua la toate ghișeele unice ale instituției, la oficiile poștale din localitate, la agențiile Garanti Bank și stațiile OMV prin Westaco Express din municipiu. De asemenea, sumele de plată până în 50 de lei, aferente fiecărui tip de impozit sau taxă, se plătesc integral, până la primul termen scadent. 


Chiar dacă vă grăbiți astăzi să vă plătiți impozitele și taxele, trebuie să știți că reducerea de zece la sută se aplică numai pentru sumele aferente anului în curs și este deja aplicată la suma menționată în scrisoarea de înștiințare de plată. 


Peste 4.700 de amenzi neachitate 
Constănțenii care nu și-au achitat încă impozitele și taxele locale pe anul trecut trebuie să scoată cât mai repede banii din buzunar. SPIT a demarat deja procedura de urmărire și executare silită pentru sumele neachitate în anii anteriori și/sau scadente la termenele 30 septembrie 2014 și 5 ianuarie 2015. 


"Au fost deja expediate 37.302 de somații de plată, din care 32.738 pentru persoane fizice, adică 88 la sută din total, și 4.564 pentru persoane juri-dice, adică 12 la sută din total. Din totalul somațiilor emise, 32.600 cuprind debite cumulate din impozite, taxe și/sau amenzi, ceea ce reprezintă 87 la sută din total, iar 4.702 cuprind doar debite din amenzi, adică 13 la sută din total", mai precizează Virginia Uzun. 


Potrivit acesteia, din cei 332.331 contribuabili înregistrați în anul 2014 în evidențele fiscale ale SPIT, 304.181 persoane fizice și 28.150 persoane ju-ridice, raportul datornicilor este de 11 la sută, din care 10 la sută persoane fizice și 1 la sută persoane juridice. 


Comentează știrea

Pintea
31 martie 2015
As vrea sa stiu

Cei care nu isi platesc impozitele si taxele catre stat de ce primesc subventie la caldura , pachete de alimente etc. De unde se dau aceste ajutoare pentru rau platnici ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6397 secunde