Nu umblați cu buletinele expirate!

449
Nu umblați cu buletinele expirate! - nuumblati-1563737628.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Direcției Generală de Evidență a Persoanelor Constanța avertizează populația că, în cazul expirării termenului de valabilitate a actului de identitate, cetățenii se pot prezenta la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor din localitatea de domiciliu sau reședință. Acest lucru se poate face cu cel mult 180 de zile înainte, dar nu mai puțin de 15 zile, pentru a solicita punerea în legalitate cu un act de identitate.


În celelalte situații sau la împlinirea vârstei de 14 ani, cetățenii sunt obligați să solicite eliberarea unui act de identitate în termen de 15 zile de la producerea evenimentului. Termenele de valabilitate ale cărții de identitate sunt diferite. Astfel, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani, termenul de valabilitate a cărții de identitate este de patru ani.
Pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 ani, termenul de  valabilitate a cărții de identitate este de șapte ani. După împlinirea vârstei de 25 de ani, termenul de valabilitate a cărții de identitate este de zece ani. După împlinirea vârstei de 55 de ani, cartea de identitate se eliberează cu termen de valabilitate permanent.


Pe această cale, se face apel către toți cetățenii pentru a verifica periodic termenul de valabilitate al actelor de identitate, în vederea evitării situațiilor neplăcute în care pot deveni contravenienți la prevederile legii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3795 secunde