Nu vă jucați cu focul! Amenzi usturătoare!

344
Arderea miriștilor, stufărișului și a altor tipuri de plante este strict interzisă de lege. Agenția pentru Protecția Mediului Constanța aduce la cunoștința persoanelor fizice și juridice că arderile vegetale pot fi făcute numai dacă se impun ca și măsură de carantină fitosanitară pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici și dacă această măsură este recomandată de Unitatea Fitosanitară Constanța.
Autoritatea teritorială de mediu va emite, la solicitarea deținătorilor legali de terenuri, acceptul pentru incendierea miriștilor doar dacă prezintă notificare de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, notificare de la Garda Națională de Mediu, Comisariatul Județean Constănțean, act doveditor de la Unitatea Fitosanitară privind prezența bolilor sau dăunătorilor pe terenurile care fac obiectul solicitării, acceptul primăriei din localitatea respectivă, un plan de situație și un plan de încadrare cu marcarea solei sau solelor de pe care urmează a fi incendiate miriștile.
Amenzile pornesc de la 3.000 de lei și ajung până la 6.000 de lei, pentru persoane fizice, și de la 25.000 de lei până la 50.000 de lei, pentru persoanele juridice.
De asemenea, arderea miriștilor și stufărișului din ariile protejate și de pe terenurile supuse refacerii ecologice, dacă a fost de natură să pună în pericol viața ori sănătatea umană, animală sau vegetală, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă penală de la 30.000 lei la 60.000 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4751 secunde