O autospecială a Ambulanței, transferată la SMURD

251

Articole de la același autor

O ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță Constanța (SAJ) va fi transferată la Spitalul Județean de Urgență Constanța pentru a fi folosită de medicii SMURD. Autospeciala, utilizată pentru consultații la domiciliu, a fost achiziționată de SAJ în anul 2007.
Potrivit dr. Vasile Popescu, directorul coordonator al SAJ Constanța, din cauza reducerii numărului de medici, nu mai exista personal disponibil care să lucreze pe mașina respectivă. Medicii SMURD care preiau autospeciala vor răspunde tot la apelurile de urgență către Ambulanță.
Măsura vine în urma unei analize efectuate de către reprezentanții Ministerului Sănătății privind utilizarea autospecialelor de consultații la domiciliu în perioada 2007-2010. Cu acest prilej s-a constatat că, din 250 de mașini la nivel național, 152 nu au fost folosite sau au fost folosite în mod limitat.
Dacă ar fi fost utilizate corect, ambulanțele ar fi trebuit să parcurgă mai mult de 10.000 de km în cei trei ani de funcționare, conform recomandărilor comisiei de specialitate în medicina de urgență și dezastre. O parte dintre aceste mașini au mai puțin de 500 de km parcurși de la livrare, ceea ce demonstrează că serviciile de Ambulanță nu au prea efectuat consultații la domiciliu cu aceste mijloace de transport.
Mașinile vor fi transferate până la data de 10 iulie, fără plată, pentru a fi utilizate în structurile regionale de intervenție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6637 secunde