Concurs "Solidaritatea Sanitară" contestă reducerea numărului de paturi din spitale

287

Articole de la același autor

Comitetul Director al Federației "Solidaritatea Sanitară" din România contestă Ordinul Ministrului Sănătății de reducere a numărului de paturi, motivația constituind-o faptul că acesta nu respectă condițiile legale și contractuale.
"În conformitate cu prevederile Contractului colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară în vigoare, Ministerul Sănătății avea obligația să procedeze la prezentarea intenției de desființare a numărului de paturi, fundamentată, către organizațiile sindicale din ramura sanitară, urmând ca deciziile să fie luate de comun acord, ținând cont de faptul că această măsură va afecta în mod serios și salariații, putând conduce la disponibilizări de personal", este de părere președintele federației, Viorel Rotilă.
Potrivit acestuia, decizia nu este fundamentată, într-un număr mare de cazuri fiind desființate paturi cu un grad mare de ocupare. "Măsura accentuează totodată problemele sistemului sanitar, survenind pe un fond de derută provocată de reducerea salariilor cu 25%. În felul acesta se accentuează presiunea exercitată asupra salariaților pentru a-i determina să aleagă calea migrației, în condițiile în care constatăm o creștere exponențială a numărului celor care doresc să plece la muncă în străinătate în ultimele săptămâni", mai adaugă reprezentantul medicilor.
Viorel Rotilă consideră că măsura va reduce calitatea serviciilor medicale "în condițiile în care și anterior acestei reduceri a numărului de paturi în unitățile sanitare pacienții erau obligați, în multe cazuri, să stea câte doi într-un pat".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5156 secunde