O geacă e mai mult decât un obiect vestimentar

1076

Articole recomandate

Când vorbim despre o geacă, primul gând este la un obiect vestimentar,  pe care îl purtăm peste cămașă sau peste pulover, în scopul bine definit de a ne proteja de temperaturile scăzute.

Poate că această afirmație a fost corectă cu mulți ani în urmă, când,  într-adevăr, acesta era unicul scop. Geaca, ca și piesă vestimentară, a fost concepută ca o alternativă a paltonului, pentru a proteja de frig. Dacă paltonul era apanajul unei vestimentații elegante,  geaca a venit să completeze o ținută casual sau una sport.

Cu rol practic la începuturile sale, lipsită de variații de materiale (era preferat un material gros, care să protejeze), de modele sau de culori (aspectul practic prima, în acea perioadă),  geaca a cunoscut,  peste ani,  transformări spectaculoase.

În zilele noastre geaca nu mai este doar un obiect vestimentar practic,  folosit în anotimpul rece. A devenit o modă în sine, o variație infinită de modele,  materiale, imprimeuri, culori. Scopul ei primordial s-a diluat,  nemaifiind destinată strict anotimpului rece. Materialele diafane, cum ar fi mătasea, au creat geaca de vară, pentru serile ușor răcoroase, petrecute afară. A devenit un statement, un moft, o piesă opțională, de cele mai multe ori de efect, cu rol de a completa o ținută,  nicidecum un rol practic.

A rămas însă valabilă și partea utilă a gecii. Gecile create special pentru anotimpul rece,  din materiale impermeabile,  gecile pentru schi sunt exemple de geci care și-au păstrat utilitatea pentru care au fost create inițial. Acestea sunt confecționate din materiale groase, speciale pentru vremea rece,  căptușite, îmblănite sau cu inserții de puf.  În perioada comunistă a României, spre exemplu, se purtau gecile de iarnă cu dublură interioară detașabilă (de cele mai multe ori blană artificială). Era perioada în care diversitatea era o noțiune inexistentă, drept pentru care acea geacă era și de toamnă și de iarnă, având dublă utilizare.     

Nu mai este cazul acestei metode, în zilele noastre diversitatea fiind cuvântul de ordine.

Dacă aruncăm un ochi pe oferta de geci de iarna de pe piață constatăm că avem de unde alege. După preferințe și buget cu siguranță vom găsi geaca potrivită.

Fashion Days ne prezintă o varietate de modele,  culori, tendințe ale gecilor și paltoanelor. Este imposibil ca cineva să nu găsească pe site geaca potrivită, în funcție de preferințe, de locul unde va purta acea giacă sau de bugetul alocat.

De o complexitate aparte, site-ul ne oferă cu generozitate o gamă largă de articole,  multe branduri cunoscute și produse de calitate la prețuri decente de cele mai multe ori. Este o piață infinită, un rai al cumpărăturilor,  dar și un standard de modă și nu trebuie decât să acordăm puțin timp căutării articolului dorit.

 

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5418 secunde