O nouă facilitate pentru unii angajați. Se vor deconta cheltuielile pentru ochelarii de vedere

292
O nouă facilitate pentru unii angajați. Se vor deconta cheltuielile pentru ochelarii de vedere - beneficii-1712047485.jpg

Articole de la același autor

O categorie de angajați români vor beneficia de o nouă facilitate. Beneficiul constă în acordarea unor sume de bani pentru achiziționarea ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact, pe baza unei prescripții medicale emise de către un oftalmolog.

Salariaţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a căror activitate se desfăşoară la echipamente care includ un monitor vor primi, din partea angajatorului, sume de bani pentru a-şi cumpăra ochelari de vedere sau lentile de contact, pe baza prescripţiei medicului oftalmolog. Sumele maxime acordate sunt 500 de lei pentru rame, 2500 de lei pentru lentile de ochelari. Vor fi decontate, însă, şi consultaţiile şi manopera necesare realizării ochelarilor.

Decizia a fost adoptată în baza Legii privind siguranţa şi securitatea în muncă, a Directivei Consiliului UE privind condiţiile minime de securitate şi sănătate pentru lucrul la monitor, a jurisprudenţei CJUE, a Statutului judecătorilor şi procurorilor şi a HG privind condiţiile de acordare, în mod gratuit, a asistenţei medicale, medicamentelor şi protezelor pentru unele categorii de personal din sistemul justiţiei. De menționat, de asemenea, că decontarea în cazul preschimbării lentilelor necesare corecţiei vizuale se face la modificarea diagnosticului iniţial.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3879 secunde