O nouă politică britanică favorizează imigraţia elitelor. Cine sunt favorizaţi

Joi, 06 Mai 2021, 18:16
499
Executivul britanic facilitează începând de miercuri acordarea vizelor de muncă pentru oameni de ştiinţă, artişti sau muzicieni premiaţi, printr-o nouă politică de imigrare bazată pe competenţe, introdusă după Brexit, informează Agerpres. Câştigători ai unor distincţii precum premiul Nobel, premiul Turing pentru informaticieni, premiul Grammy, premiul Oscar sau Globurile de Aur vor putea trăi şi lucra mai uşor în Regatul Unit conform acestei reforme introduse de ministerul de interne.


Câştigătorii anumitor premii din domeniile dansului, modei, arhitecturii şi ştiinţelor sociale sunt, de asemenea, vizaţi de aceste schimbări. Astfel, procedurile pentru obţinerea vizei de muncă vor fi simplificate şi accelerate. Aceste schimbări se încadrează într-un nou sistem de imigraţie ce foloseşte "puncte", pus în aplicare de executivul britanic după Brexit, cu scopul de a atrage "cele mai bune (talente) în ţară pe baza abilităţilor pe care le pot aduce, mai degrabă decât pe baza naţionalităţii lor", a indicat ministerul de interne într-un comunicat.


"Câştigătorii acestor premii au atins apogeul carierei lor şi au multe de oferit Regatului Unit. Aceste schimbări importante le vor oferi libertatea de a veni şi de a lucra în industriile noastre de excelenţă ale artelor, ştiinţelor, muzicii şi filmului", a declarat ministrul de interne Priti Patel, menţionată într-un comunicat.


Pentru a obţine o viză, sunt luate în considerare abilităţile, cunoştinţele de limba engleză şi resursele financiare.


Pagina a fost generata in 0.3013 secunde