O nouă sesiune de Rezidențiat, programată în primăvară

728
O nouă sesiune de Rezidențiat, programată în primăvară - rezidentiat-1327083491.jpg
Absolvenții universităților de medicină și farmacie pot participa, în primăvară, la un nou concurs de intrare în Rezidențiat pentru posturile și locurile rămase neocupate în sesiunea din 20 noiembrie, anul trecut.
Ministerul Sănătății informează printr-un comunicat de presă că examenul se va desfășura pe data de 25 martie 2012 numai în Centrul Universitar din București.
Astfel, înscrierile pentru rezidențiatul pe loc se primesc, până pe 29 februarie, la direcțiile de sănătate publică, respectiv la ministerele cu rețea sanitară proprie. Înscrierile la rezidențiatul pe post se vor face la direcția de sănătate publică a județului pentru care absolvenții doresc să concureze.
Proiectul de ordin privind aprobarea metodologiei pentru desfășurarea concursului de rezidențiat a fost publicat, ieri, în dezbatere publică de către Ministerul Sănătății, pe pagina de internet a instituției, www.ms.ro. Potrivit metodologiei, concursul se va desfășura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore.
După examen, ocuparea locurilor în specialitate se va face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu. În schimb, pentru rezidențiatul pe post clasificarea se va face pe fiecare județ în parte.
Conform Ministerului Sănătății, absolvenții de medicină și farmacie vor concura pentru 98 de locuri și peste 300 de posturi. În săptămânile care urmează va fi publicată și lista completă cu locurile și posturile scoase la concurs pe site-ul Ministerului Sănătății și pe www.rezidențiat.info.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Obezitatea, la fel de nocivă ca fumatul?
Pagina a fost generata in 0.3892 secunde