Oaspeți de seamă la cina de iftar organizată de UDTR, la Constanța, în luna Ramazan

3086
1

Articole recomandate

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat sâmbătă, 1 aprilie, la Constanţa, o cină tradiţională de iftar, specifică musulmanilor în luna Ramazan. Alături de preşedintele UDTR, ing. Fedbi Osman, deputatul Iusein Ibram şi preşedinţii de sucursale şi de comisii de specialitate din cadrul uniunii, au răspuns invitației organizatorilor și reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi locale, ai unor instituţii de cultură, ai mediului academic şi de afaceri, parteneri instituţionali. În premieră la cina de iftar, dar pentru a doua oară de la începutul mandatului său în România, s-a aflat alături de comunitatea turcă din România noul Ambasador al Republicii Turcia la Bucureşti, E.S. Özgür Kıvanç Altan, însoţit de membri ai corpului diplomatic turc acreditaţi în țara noastră. Tot în premieră, la eveniment a luat parte și dr. Oğuz Serkant Akın, director general SELEC (Centrul de Aplicare a Legii în Europa de Sud -Est). Printre invitaţi s-au regăsit și muftiul Murat Iusuf, subsecretarul de stat din cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice Dincer Geafer, subprefecţii județelor Constanța și Tulcea, Şenol Ali respectiv Timur Memet, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, directorul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Aurel Mototolea, decanul Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice (UOC), conf. univ dr. Emanuel Plopeanu, preşedintele Universităţii „Andrei Şaguna”, prof.univ.dr. Aurel Papari, consilierul edilului Constanței, dr. Dorin Popescu, inspectorul şcolar general adj. Daniela Stan, inspectorul şcolar Icbal Anefi. În alocuţiunea sa, Ambasadorul Özgür Kıvanç Altan a amintit faptul că este a doua întâlnire pe care o are cu liderii UDTR de la începutul acestui an şi i-a asigurat că îi va sprijini în soluţionarea problemelor discutate la prima vizită la Constanţa, care a avut loc în luna februarie.

„Luna Ramazan este cea mai frumoasă lună a anului, o lună a păcii, a prieteniei, a bunei vecinătăţi, o lună în care ne simţim bine şi suntem apropiaţi de semenii noştri. Sunt deosebit de încântat să văd această atmosferă frumoasă la cina de iftar organizată de UDTR”, a transmis diplomatul turc.

Referindu-se la atmosfera din luna Ramazan, caracterizată de respect și empatie față de semenii noștri, subsecretarul de stat Dincer Geafer a reamintit că și activitatea instituției pe care o reprezintă constă, în esență, „în atitudinea pozitivă față de valorile identitare ale celuilalt”. La cina de iftar au mai participat: Consulul General al Republicii Turcia la Constanța Emre Yurdakul, Mustafa Yıldız, directorul Centrului Cultural „Yunus Emre” Constanţa și Hasan Burak Ceran, coordonatorul Biroului TIKA București. Au mai fost prezenți la iftar din partea UDTR prim-vicepreședintele Iusein Gemal și secretarul general Ervin Ibraim, dar și reprezentanții UDTTMR Sesnur Suliman și Aydin Ablez.

Evenimentul a fost coordonat de prof. dr. Firdes Musledin, vicepreşedinta Comisiei de religie a Uniunii Democrate Turce din România. 

Comentează știrea

Radu
2 aprilie 2023
Ziaristi...

Unde anume "la Constanta"...?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4172 secunde